Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2020

2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılı Yaz Okulunda Başka Üniversitelerden Ders Alacak Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri İçin Yaz Okulu İşleyişi

GENEL ESASLAR

1. Yaz döneminde dışarıdan ders alacak öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında yaz okulunda açılan bir dersi başka bir üniversiteden alamaz.
  2. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerin ders eşdeğerlik işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Eşdeğerlik işlemlerini yapmadan başka üniversiteden ders/dersler alan öğrencilerin almış oldukları ders/dersler ve notlar kesinlikle geçerli sayılmayacaktır.
  3. Üniversitemiz öğrencileri, yaz öğretiminde okullarında açılmayan dersleri taban puanı şartı aranmaksızın Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden veya üniversitemiz programlarının ilgili yılda taban puanına eşit veya daha yüksek bir programın verildiği diğer üniversitelerden ders alabileceklerdir.

BAŞVURU ŞEKLİ

1. Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler ilgili bölüm/anabilim dalı sekreterliğine e-posta veya yüzyüze olmak üzere dilekçe ile başvuracaklardır. E-posta ile başvurularda ıslak imzalı dilekçeler taranarak e-maile eklenecektir.
  2. Öğrenciler dilekçesinde,almak istediği ders/derslerin kendi akademik birimindeki açık adı ve AKTS’si ile dersi alacağı üniversitedeki açık adını ve AKTS’sini yazmaları,almak istedikleri dersin onaylı içeriğini, (onaysız olanların web sayfasından çıktı almaları ve sayfa üzerinde ilgili akademik birimin web adresinin yazılı olması gerekmektedir) dersi alacak oldukları üniversiteden temin ederek dilekçeye ek olarak koymaları gerekmektedir.

İŞLEM SÜRECİ

• İlgili bölüm/anabilim dalı sekreterliğine e-posta veya yüzyüze dilekçe ile başvuru.
  • Dersin sorumlusu öğretim elemanı tarafından değerlendirmenin yapılması ve sonucun öğrenciye bildirilmesi (E-posta ile başvuru yapan öğrencilere e-posta ile sonuç bildirilecektir).
  • Yaz okulu sonunda notların resmi olarak ilgili akademik birime gönderilmesi. (Yaz okulu notlarının üniversitemiz ders kayıtlarından önce gelmesi gerekmektedir).

Duyurular Tümünü Gör