Güncellenme Tarihi: 29 Ocak 2021

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı Etkinliği

PAÜ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ

İstiklâl Marşı’nın Mekânları

Poster Çalışmaları Sergisi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin, İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100.Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “İstiklâl Marşı’nın Mekânları Poster Çalışmaları Sergisi” ile ilgili bilgileri aşağıdaki noktalarda bulabilirsiniz.

1- Sergiye katılım Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin tüm öğrencilerine açıktır.

2- Poster çalışmaları İstiklâl Marşı’nın yazılma sürecini, yazıldığı ortamı ve durumu konu alıp bu deneyimi sanatsal ve tasarımsal yöntemlerle özgün bir biçimde yorumlayan eserler olmalıdır.

2- Poster çalışmaları dijital olarak, 50x70 cm. büyüklüğünde dik olarak çalışılmalıdır. Çalışmalar CMYK ve RGB renk formatlarında kaydedilip PDF ve JPEG dosyası şeklinde 8 Mart 2021 TSİ 23.59’a kadar istiklalmarsimekanlari@gmail.com adresine isim_soyisim_cmyk.pdf ve isim_soyisim_rgb.jpg şeklinde teslim edilmelidir. Birden fazla eser ile katılacak öğrenciler soy isimlerinin yanına numara eklemelilerdir,

Örnek: isim_soyisim2_cmyk.pdf ve isim_soyisim2_rgb.jpg şeklinde.

3- Teslim alınan çalışmalar düzenleme ekibi tarafından dijital ortamda 9 ve 10 Mart 2021 tarihlerinde incelenecek olup, 20 adet eser sergileme için seçilecektir.

4- Seçilen çalışmalar https://istiklalmarsimekanlari.tumblr.com adresinde 12 Mart 2021 tarihinden itibaren izlemeye açılacaktır. Salgın koşulları el verdiği takdirde seçilen çalışmaların baskıları PAÜ Hüseyin Yılmaz KKM Fuaye alanında da sergilenecektir.

5- Sergiye dair çevrimiçi açılış ve sunum 18 Mart Perşembe Günü 10.00-11.00 saatleri arasında https://meet.google.com/acs-vdon-hgi adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

6- Düzenleme Ekibi, Seçici Kurulu da oluşturan Dr. Öğr. Ü. Sinem ÖZDEDE (Peyzaj Mimarlığı Bölümü), Arş. Grv. Dr. Ümit BAYIRLI (Endüstriyel Tasarım Bölümü), Arş. Grv. Enes Can KILIÇ (İç Mimarlık Bölümü), Arş. Grv. Dilek AVSAN (Mimarlık Bölümü), Arş. Grv. Cennet Tekin CÜRE (Peyzaj Mimarlığı Bölümü), Arş. Grv. Aysun AYGÜN’den (Şehir ve Bölge Planlama Bölümü) ve küratörlüğü üstlenen Öğr. Grv. Fazıl AKIN (Endüstriyel Tasarım Bölümü)’dan oluşmaktadır.

7- Poster Çalışmaları Sergisi ile ilgili sorularınızı fazilakin@pau.edu.tr adresine iletebilirsiniz.