Güncellenme Tarihi: 29 Eylül 2021

HES Uygulaması Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizlerin ve personellerimizin sağlığını korumak ve sürdürülebilir sağlıklı bir eğitim-öğretim yapabilmek için bina girişlerimizde Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile entegre, öğrenci kimlik kartlarını okuyan PDKS cihazları ile COVID-19 RİSK DURUMU kontrolü yapılacaktır. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Sağlık Durumu RİSKLİ olanlar için ekran KIRMIZI, RİSKSİZ olanlar için ekran YEŞİL, Pusula Bilgi Sistemine HES kodunu girmeyen yada Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından “Durum Görüntüleme” izinlerini vermeyen öğrenciler için ekran SARI olarak görüntülenecektir. KIRMIZI ve SARI olarak görüntülenen öğrenciler binaya alınmayacaktır. Ancak SARI görüntülenen öğrencilerin Pusula Bilgi Sistemine HES kodu bilgisini girmeleri ve Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında “Durum Görüntüleme” izinlerini vermeleri durumunda tekrar kartlarını okutmaları talep edilecek, YEŞİL olarak görüntülendikleri taktirde binaya girişlerine izin verilecektir.

PDKS cihazı takılmayan birimlerde kontroller, öğrencilerin cep telefonundan Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması Hesabım bölümünde Sağlık Durumu kontrol edilecek, bu bölümde RİSKSİZ şeklinde görünen öğrencilerin binaya girişine izin verilecektir.

COVID-19 salgınına karşı mücadelemizdeki desteğiniz için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı yeni bir Eğitim-Öğretim Yılı dileriz.