Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kariyer Merkezine Hoşgeldiniz

Pamukkale Üniversitesinin değerli paydaşları, ülkemizin sorunlarına önemli bi çözü noktası olduğuna inandığımız yüksek öğrenimden elde edilen toplumsal faydayı maksimize etmek için yola çıktık. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelecek için umut ışığımız olan gençlerle, üretim ve refahın çıkış noktası olan iş dünyası arasında köprü olmak; her geçen yıl daha yüksek nitelikli mezunlar vermek azmindeyiz. Böylelikle yüksek potansiyeli olan beyinlere kendini gerçekleştirme olacağı tanıyacağımıza inanıyoruz.

Sizin için, sizinle birlikte, sizin desteğinizle…

Prof. Dr. Kamil Orhan

Pamukkale Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Hakkımızda

Pamukkale Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, 15.Ağustos.2019 tarihinde önemli hedeflerle kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren hem iş dünyası hem de üniversite öğrencilerine kariyer odaklı donanım sağlayan ve rehberlik hizmeti veren kariyer merkezi, iş dünyasında faaliyet gösteren kişilerin sosyal anlamda gelişimi için de faaliyet ve organizasyonlarda bulunmaktadır. Kurum bünyesinde, görevli psikolog ve psikolojik danışmanlar yönlendirici faaliyetlerde bulunurken, büyük gruplar için de kariyer fuarı etkinlikleri düzenlemekte ya da düzenlenen faaliyetlere katılmaktadır.

Faaliyetlerimiz
Birkaç başlık altında toplayabileceğimiz faaliyetlerde hedefimiz, kendisini geliştirmek isteyen öğrencilerle yerel ve ulusal çapta kurumları bir araya getirmektir.

• Kariyer Fuarları düzenlemek ya da düzenlenenlere katılmak

• Kamu ve özel sektör kurumları ile iletişime geçilerek öğrenciler için staj ve istihdam fırsatı

yaratmak

• Yerelde ve ulusal çapta firma ziyaretleri ile bilgi ve tecrübeyi arttırmak