Kale Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 14 Eylül 2020

2020-2021 GÜZ DÖNEMİ DERS KAYIT DUYURUSU

Ders kayıtlarının / kayıt yenileme işlemlerinin sistem üzerinden yapılması: 14.09.2020 - 20.09.2020 Tarihleri Arası.

** Ders Kayıtları: https://pusula.pau.edu.tr adresine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtilen adımlar izlenerek yapılacaktır.

** Öğrenci Bilgi Sistemi >Öğrenci İşlemler /Menu > Ders Kayıt/Ekle Sil İşlemleri

Hangi Dersleri Seçeceğim?

1. Alttan F1 veya E ile kaldığınız dersler
  2. Devamsızlıktan kaldığınız veya hiç almadığınız dersler
  3. Normal döneminizde almadığınız dersler.

Yönetmeliğe göre öğrencinin seçeceği ders akademik ortalamasına göre değişir. Buna göre;

• Akademik ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi,
  • 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi,
  • 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.

Bu duruma göre akademik ortalamanız 2.00'ın altında ve birinci sınıftan kalan dersiniz varsa ikinci sınıfın bazı dersleriniz krediniz yetmeyeceği için alamayabilirsiniz. Bu hususta sistem sizi uyaracaktır.

Bu dönem Bahar Dönemine ait bir dersi seçemezsiniz!

** kullanıcı adı ve şifresini bilmeyenler 0 258 296 1212 numaralı telefonu arayarak kullanıcı adlarını ve şifrelerini öğrenebilirler.

Ders kayıtlarının nasıl yapılacağına dair videoya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Not                                                                                                                                       :

Ders Kaydı ile ilgili sistemden kaynaklanan sorunlar için 0 258 296 1212 numaralı telefonla diğer sorunlar için Pusula Bilgi Sistemi-Danışman Mesaj üzerinden danışman hocanızdan destek alabilirsiniz.

Kale Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü