Kale Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 25 Şubat 2021

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS DEVAM SÜREÇLERİ İLE İLGİLİ DUYURUSU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 17.02.2021 tarihli yazısındaki hususlar da dikkate alınarak Üniversitemiz Senatosu tarafından 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitiminin yürütme şekli akademik birimlere bırakılmış olup ilgili kararın 18. Maddesinde “ Ders devam takip sürecinin, pandemi koşulları dikkate alınarak akademik birimlerin kurul kararı ile belirlenmesine” ifadesi uyarınca bölümlerimizden alınan görüşler sonucunda pandemi sürecine bağlı olarak ileride değişiklik yapılabilecek olmakla birlikte, öğrencilerimizin ders takip süreçlerinin Üniversitemiz canlı ders bilgi sistemi üzerinden dersin sorumlusu öğretim elemanı ile paylaşılan verilere dayalı olarak yapılmasına ve bu sistem üzerinden canlı derse giriş, kayıttan izleme ve materyal indirme sayıları toplamı, dönemdeki ders süresinin (14 haftanın)  aşağıdaki tabloda belirtilen yüzdelik değerlerin altında kalan öğrencilerin derslerden F2 devamsızlık notu verilerek bırakılmalarının uygun olacağı ile ilgili 25.02.2021 tarih ve 06/2 sayılı kararı Meslek Yüksekokulumuz Yönetim Kurulunca kabul edilmiştir.

Sonuç itibari ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında sistem üzerinden canlı derse giriş, kayıttan izleme ve materyal indirme sayıları toplamı aşağıda belirtilen değerlerin altında kalan öğrencilerimizin ilgili ders notu F2 Devamsız (Başarısız) olacaktır.

Bölüm

Yüzdelik Değer

Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri

% 60

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri (N.Ö. – İ.Ö.)

% 50

Muhasebe ve Vergi

% 60

Yönetim ve Organizasyon

% 70

Madencilik ve Maden Çıkarma

% 70

Meslek Yüksekokulu olarak amacımız canlı  derslere katılan, kayıttan izleyen veya materyal indirerek öğrenme çabası içinde olan sorumluluk bilincine sahip öğrencilerimizin hakkını korumaktır.

Dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik öğrencinin bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının sağlamış olduğu bilgisayar ve internet erişimine ulaşılması anlamında iş birliğine gidilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının http://ebadesteknoktasi.meb.gov.tr/internet adresinden öğrencilerin yerleşim yerlerine en yakın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktalarının bilgilerine  ulaşılabilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerin HES KODU ve öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek ikametgahlarında bulunan ilgili birimlere başvurarak bilgisayar ve internet erişimine ulaşabilmeleri sağlanmıştır. Meslek Yüksekokulumuzda konu ile ilgili uygulama kapsamında 5 bilgisayardan oluşan çalışma odası ilçemizde bulunan öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.