Erasmus Programına Katılacak Öğrencilerin Dikkatine

Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2021

Erasmus programına katılan öğrenciler, gidecekleri kurumlardaki dersleri seçerken derslerin içeriklerine ve AKTS durumlarına bakarak seçmeleri ve seçtikleri dersleri öğrenim anlaşması belgesine ekleyerek Erasmus Komisyon onayına gönderirken ders içeriklerinin olduğu dokümanları eklemeleri zorunludur. Öğrenim anlaşması gittiğiniz üniversitede alacağınız dersleri, kredileri ile birlikte gösteren belgedir. Orada alacağınız derslerin taahhüdü niteliğindedir. Gitmeden önce Öğrenim anlaşması (Learning Agreement - Before the Mobility) eksiksiz doldurulmalı (tarih, ıslak imza, isim, gerekliyse mühür) ve 3 nüsha olacak şekilde elinizde bulundurmalısınız.

Erasmus komisyonu öğrenci için ders seçen değil seçilen dersleri değerlendiren bir komisyondur. Dolayısıyla dersleri öğrenciler belirtilen koşullara uygun ve Erasmus yönetmeliğini dikkate alarak seçmek durumundadır. Öğrencilerin gidecekleri kurumda alacakları derslerin bölümümüzdeki eşdeğerlerinin katalogda yer alan bölüm seçmeli ve genel seçmeli kıstaslarına uygun olması öğrencinin sorumluluğundadır.

Örnek Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement - Before the Mobility) belgesi için tıklayınız.

Erasmus Komisyonu