Zorunlu Hazırlıktan Türkçe Programlara Geçecek Öğrencilerin Kayıtları İle İlgili Duyuru

Güncellenme Tarihi: 15 Eylül 2022

ÜNİVERSİTEMİZ ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFINDAN BAŞARISIZ OLUP, TÜRKÇE PROGRAMINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERDEN KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER İLE KAYIT YERİ VE TARİHLERİ

İSTENEN BELGELER

1-Yerleştirme Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı (1 Nüsha).

2-Lise Diploması aslı ve fotokopisi

Belgelerin aslı görüldükten sonra öğrenciye teslim edilecektir. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz.

3- DGS ile yerleşip Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfından başarısız olup, Türkçe programlara yerleşen öğrencilerden lise ve önlisans diploması aslı görüldükten sonra onaylı sureti alınarak öğrencinin dosyasına konulacaktır. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz.

4- Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı Fotokopisi (Önlü-Arkalı).

5- 3 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır).

6- 2000 ve daha önce doğmuş erkek öğrenciler için askerlik şubelerinden veya e-Devletten alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikle ilgili bir sakınca olmadığına” dair belge.

Askerliğini tamamlamış olan öğrenciler için terhis belgesinin aslı ve fotokopisi Askerlikten muaf olan öğrenciler için muafiyet belgesinin aslı ve fotokopisi

7- II. Öğretim öğrencileri öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin birinci taksitini yatıracaklardır.

(Kayıt hakkı kazanan öğrenciler; kayıt için geldiklerinde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından verilecek olan (yeni yerleşecekleri Türkçe programa ait) öğrenci numarası ile bankaya giderek katkı payı/öğrenim ücretini ödeyeceklerdir).

8- Aday öğrenci Bilgi Formu (Kayıt sırasında sistem üzerinden doldurulacaktır).

9-Kesin kayıtlar 21-23 Eylül 2022 tarihleri arasında PAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

10-Ders kayıt işlemleri 26-28 Eylül 2022 tarihleri arasında Pusula Bilgi Sisteminden yapılacaktır. (Https://pusula.pau.edu.tr adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra ders kaydı yapılabilecektir.

Adres: Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Kınıklı Yerleşkesi,     Merkez / DENİZLİ