Güncellenme Tarihi: 29 Haziran 2020

END. DAYALI ÖĞRENİM (STAJ I-STAJ II) 15 İŞ GÜNÜ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Ülkemizde ve tüm dünyada görülen Covid-19 Pandemisi sürecinde akademik birimler tarafından gelen talep üzerine Covid-19 Pandemi süreci sebebi ile öğrenciler stajlarını ödev olarak da yapabileceklerdir.

Pusula Bilgi Sistemi Öğrenci Bilgi Sistemi Staj Başvuru işlemlerinde değişiklikler yapılmıştır.

END. DAYALI ÖĞRENİM (STAJ I-STAJ II) 15 İŞ GÜNÜ stajını ÖDEV olarak yapacak olan öğrencilerin staj başvurusu ve sonrasında yapılacaklar aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır:

Öğrenci başvuru sayfasında yapılan güncellemeler ve sürecin işleyişi:

1.Öğrenci PAU pusulada Öğrenci Bilgi Sistemi Staj İşlemleri Staj Başvuru Yeni Başvuru seçilir.

2.Öğrenci staj başvurusunda, Staj dersini seçtikten sonra, ödev ve kurum stajı şeklinde iki seçenek gelmektedir. Ödev seçeneğinde iletişim bilgileri ve staj tarih alanlarını öğrenci kendisi doldurarak başvuruda bulunur. Kurum stajı seçeneğinde işleyişle ilgili bir değişiklik yapılmamıştır.

3.Açılan sayfada Yapılacak Staj Türü doğru olarak seçilir. Stajın Yapılacağı Yerin Bilgileri kısmından Ödev seçilir. Aşağıda bulunan tablodan staj başlangıç ve bitiş tarihleri 15 iş günü olacak şekilde (pazar günü hariç) belirlenir ve kaydet butonuna tıklanır.

4.Ödev stajı onaylandıktan sonra staj başvuru sayfasında öğrencinin ödevin yükleyebileceği alan aktif hale gelir ve öğrenci ödevi bu alandan ödevini yükleyebilecektir. (Ödev alanına dosyalar, pdf ve word formatında 30 MB’ ı geçmemek şartıyla yüklenebilir.)

5- Yüklenen ödev ilgili NOT, öğrencinin danışmanı tarafından değerlendirilip sisteme işlenecektir.

NOT: Ödevin Konusu, staj yapan öğrencinin Danışmanı tarafından öğrenciye bildirilecektir. Stajını ödev şeklinde yapmak isteyen öğrencilerin danışmanları ile iletişime geçmeleri süreci hızlandıracaktır.