Gıda Mühendisliği

DOÇ. DR. ÖMER ŞİMŞEK

 

 

 

 

 

 

 

Eğitim

  • Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Denizli, 2000

 

  • Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Denzili, 2003

 

  • Doktora: Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Temel Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Ankara, 2009

Verdiği Dersler  

  • Lisans:  

 

  • Genel Mikrobiyoloji
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Biyoteknoloji
  • Starter Kültür Teknolojisi

 

  • Lisansüstü: 

 

  • Gıda Biliminde Laktik Asit Bakterileri,
  • Mikroorganizmalarda Hücre Yapıları ve Fonksiyonları,
  • Probiyotik ve Starter Kültür Teknolojisi,
  • Bakteriyofajlar

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Laktik asit bakterilerinin endüstriyel özelliklerinin genetik doğası ve regülasyonu
  • Laktik asit bakterilerinin çeşitliliği ve sınıflandırılması
  • Antimikrobiyal peptidler
  • Mikrobiyal ürün üretimi
  • Fermentasyon ve kinetiği