
|
Eğitim
- Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Denizli, 2000
- Yüksek Lisans: Pamukkale Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Denzili, 2003
- Doktora: Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Temel Biyoteknoloji Anabilim Dalı, Ankara, 2009
Verdiği Dersler
- Genel Mikrobiyoloji
- Gıda Mikrobiyolojisi
- Biyoteknoloji
- Starter Kültür Teknolojisi
- Gıda Biliminde Laktik Asit Bakterileri,
- Mikroorganizmalarda Hücre Yapıları ve Fonksiyonları,
- Probiyotik ve Starter Kültür Teknolojisi,
- Bakteriyofajlar
Çalışma Konuları ve İlgi Alanları
- Laktik asit bakterilerinin endüstriyel özelliklerinin genetik doğası ve regülasyonu
- Laktik asit bakterilerinin çeşitliliği ve sınıflandırılması
- Antimikrobiyal peptidler
- Mikrobiyal ürün üretimi
- Fermentasyon ve kinetiği
|