Gıda Mühendisliği

DOÇ. DR. HAKAN KARACA

 

 

 

 

 

 

Eğitim

  • Lisans: Mersin Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Mersin 2001.
  • Yüksek LisansPamukkale Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D., Denizli 2005.
  • DoktoraAnkara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D., Ankara 2010.

 

Verdiği Dersler

  • Lisans: Proses kontrol, Gıda mühendisliği uygulamaları, Yabancı dilde okuma ve konuşma, Enstrümental analiz teknikleri ve temel uygulamaları, Gıda analizlerinde kromatografi, İş hayatı için yabancı dil.

 

  • LisansüstüMikotoksinler

 

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Gıdalarda mikotoksin kirlilikleri
  • Gıdalarda pestisit kalıntıları
  • Patojen mikroorganizmalar
  • Ozonlama işleminin gıdalarda kullanımı
  • Kurutulmuş gıdalar ve meyve suyu üretim teknolojileri