Gıda Mühendisliği

Duyurular

Tümünü Gör

Menü

BÖLÜMÜMÜZDE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİLİMSEL FALİYETLER, PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİ VE TUBİTAK TARAFINDAN VERİLEN DESTEKLERLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR. SON 3 YILDA DESTEKLENEN PROJELER AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR.

2014 BSP016

Domates Salçası Üretim Atıklarının Kraker Üretiminde Fonksiyonel Amaçlı Kullanımı

2014 FBE014

Isıl İşlem Görmüş Bakla Ezme Tozunun Ekmek üretiminde Kullanımı ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2014 FBE018

Trabzon Hurmalarının Ultrases Destekli Ozmotik Kurutulması

2014 FBE019

Uşak Tarhanasının Organik Asit İçeriği ve Laktik Asit Bakteri Çeşitliliği ile İlişkisinin Belirlenmesi

2014 FBE041

Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamasının ve yaprak İlavesinin Yağ verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi

2014FBE052

Balık eti Kullanımının Makarnanın Kalite Özelliklerine Etkisi

2014FBE054

Bal Sirkesinin Fiziksel Kimyasal Duyusal Özellikleri ve Projesi

2014FBE070

Çiğ Süt ve Peynirlerden Otolitik Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Tanımlanması ve Otolitik Özelliklerin Belirlenmesi

2014FBE071

Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Kemik Suyu Tozu Üretimi

2015 FBE030

Kuzu Etinin Doğal Antioksidanlar ve Modifiye Atmosferde Ambalajlamayla Muhafazası

2015 FBE032

Mikrobiyal Dipeptidil Peptidaz IV Enziminin kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi

2015 FBE033

Nar Kabuğu İlavesinin Keklerin Besinsel Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi

2015 FBE034

Farklı Meyvelerle Zenginleştirilen Süt Reçellerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2015 FBE035

Kaplanmış Balık Filetosu Üretiminde Havuç ve Portakal Posasının Kullanımı

2015 FBE048

Lokma ve Tulumba tatlısı Üretiminde Kavurga Unu Kullanım İmkanının Araştırılması ve Bazı Karakteristik Özelliklerin Belirlenmesi

2015FBE051

Üzüm Çekirdeği İlavesinin Keklerin Kalite Özelliklerine Etkisi

2016FEBE005

Farklı Bileşim ve Üretim Yöntemleri Kullanılarak Balık Cipsi Üretimi

2016FEBE007

Şelat Ajanları Kullanımıyla Besiyeri Ortamında ve Kuru İncirlerde Küf Gelişimi ve Aflatoksin Üretiminin Önlenmesi

2016FEBE008

Kızılcık (Cornus mas) Ekstraktı İlaveli Pişirilmiş Köftelerin Donmuş Muhafazası Sırasında Lipid ve Protein Oksidasyon Kinetiğinin İncelenmesi

2016FEBE010

Zerde ve Tavukgöğsü tatlılarının Üretiminde farklı Formülasyonların Etkisi

2016FEBE024

Kurutulmuş ve Ambalajlanmış Tarhananın Kalite Özellikleri Üzerine Işınlamanın Etkisi

2016FEBE025

Pseudomonas Fluorescens NS09-01 ve Acinetobavter Baumannii NS0230 Suşlarında Lipaz Üretimi ile İlişkili Genlerin Klonlanması ve İfadesi

2016FEBE033

Denizli Yöresinde Yetişen Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Uçucu Yağ Antioksidan Aktivite ve Renk Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisinin Araştırılması

2016HZDP014

Kazandibi Keşkül ve Sütlaş Üretiminde Hidrokolloid Kullanımının Bazı Kimyasal Özellikler ve Mikroyapı Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi