Gıda Mühendisliği

PROF. DR. YAHYA TÜLEK

 

 

 

 

Eğitim

  • Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Bölümü, Erzurum Mayıs , 1987
  • Yüksek Lisans: Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD. Erzurum, 1990
  • Doktora: Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD Erzurum, 1994

Verdiği Dersler

  • Lisans: Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler I ve II, Gıda Mühendisliğinde Isı Transferi, Soğuk Tekniği, Gıda Makine ve Ekipmanları
  • Lisansüstü: Gıda Sanayiinde Isıl İşlem Teknikleri ve Makineleri, Gıda Sanayiinde Düşük Sıcaklık Uygulamaları, Gıda Mühendisliğinde Mekanik Prosesler, Isıl İşlem Mühendisliği, Gıdaların Aktarım Özellikleri, Gıda Kurutma Teknikleri.

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Gıda İşlem Mühendisliği