Gıda Mühendisliği

PROF. DR. RACİ EKİNCİ

 

 

Eğitim

  • Lisans: Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü, Erzurum, 1993
  • Yüksek Lisans: Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi ABD. Erzurum, 1996
  • Doktora: Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği ABD. İzmir, 2002

Verdiği Dersler

  • Lisans: Gıda Muhafaza Teknikleri, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Pazarlama Teknikleri, Enzim Bilimi, Baharat Teknolojisi, Değirmencilik ve Öğütme Teknolojisi, Alkollü İçecekler Teknolojisi, Ekmek Yapım Teknolojisi
  • Lisansüstü: Değirmencilikte Öğütme Teknikleri, Snack Teknikleri, Nişasta Kimyası ve Teknolojisi, Baharat Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Sanayinde Enzim Uygulamaları

Çalışma Konuları ve İlgi Alanları

  • Enzim Bilimi ve Teknolojisi
  • Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojisi
  • Gıda Bileşenlerinin Kantitatif Analizi
  • Gıda Toksikolojisi