TÜBİTAK PROJECTS

TÜBİTAK 3001 projesi-2170334

Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreatus) Kullanım Olanakları

TÜBİTAK 1001 projesi- 1160525

Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi

BAP PROJECTS IN LAST 5 YEARS

2021FEBE017

 Aspergillus flavus Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Ozon Gazı Uygulamasının Etkisi

2019FEBE012

 Kuru İncirlerdeki Aflatoksinlerin Gideriminde Adsorbentlerin Etkinliğinin Belirlenmesi

2019FEBE002

 Farklı Ceviz Çeşitlerinin Yağ Oksidasyonu Üzerine Depolama Koşulları ve Paketleme Tekniğinin Etkisi

2018FEBE014

 Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniğinin Ceviz Meyvesinde Kullanımı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi

2018FEBE016

Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama

Production of Gluten-Free Crackers and Storage under Modified Atmosphere

2018FEBE017

Kinoa Unu İlaveli Ayran Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Araştırılması

2018FEBE022

Karpuz Kabuğu Tozunun Glutensiz Kekte Kullanım Potansiyeli

The Potential Use of Watermelon Rind Powder in Gluten-free Cake

2018FEBE023

Çeşitli Meyvelerden Şeker Ekstraksiyonu ve Saflaştırılması

2018FEBE024

Türkiye'de yetiştirilen Hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve meyvenin kurutma işleminde şeker, mineral madde, suda çözünen vitamin, organik asit, trans-resveratrol ve fenolik maddelerin değişim kinetiği

2018FEBE025

Tarhana Üretiminde Kırmızı, Yeşil ve Sarı Mercimek Unları ve Boza Kullanım Olanaklarının Araştırılması

2018FEBE026

Goji Berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulma sürecinde trans-resveratrol ve bazı kalite parametrelerinin kinetik analizi

2018FEBE040

Tarhana Hamuru Kurutma Koşullarının Kabin Kurutucu Sistemlerinde Optimizasyonu

2018FEBE048

Goji Berry (Lycium Barbarum L.) Meyvelerinin Farklı Olgunlaşma Evrelerinde ve Kurutulma Sürecinde Karotenoid Kompozisyonunundaki Değişim

2018FEBE049

Farklı Modifiye Atmosferde Ambalajlama Uygulamalarının Çeri Domatesin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

The Effect of Different Modified Atmosphere Packaging Applications on the Shelf Life of Cherry Tomatoes

2018FEBE050

Glutensiz Tulumba Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

2018FEBE068

İlkel Buğday Çeşitlerinden Üretilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Determination of Some Quality Characteristics of Biscuits Produced with Ancient Wheats and Packaged under Modified Atmosphere

2018HZDP016

Farklı Paketleme Yöntemlerinin ve Depolama Koşullarının Cevizde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri

2017FEBE021

Bazı Meyve ve Sebzelerin Posalarındaki Fenolik Bileşiklerin Ultrases Destekli Ekstraksiyonun Optimizasyonu

 2017FEBE031

 Modifiye Atmosferde Paketleme Uygulamasının Aspergillus flavus Küfünün Gelişimi ve Aflatoksin Üretimi Üzerine Etkisinin İncelenmesi

2017FEBE038

Nar Kabuğu ile Zenginleştirilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2017FEBE043

Bazı Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Ultrases ve Mikrodalga Uygulamalarının Kurutma Performansı ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi

2017FEBE055

Ultrases Destekli Ekstraksiyon Metoduyla Cevizin Yeşil Kabuğundan Fenolik Ekstrakt Üretimi

2017FEBE057

Erişte Üretiminde Kavun Çekirdeği Tozu Kullanımı ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2017FEBE064

Tütsülenmiş Alabalık Kırıntılarından Burger Tipi Köfte Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

2016HZDP014

Kazandibi Keşkül ve Sütlaş Üretiminde Hidrokolloid Kullanımının Bazı Kimyasal Özellikler ve Mikroyapı Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi

2016FEBE046

 Kurutulmuş Trabzon Hurmalarının Raf Ömrünün Uzatılması Amacıyla Modifiye Atmosferde Paketleme Tekniğinin Kullanılması

2016FEBE042

Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi

2016FEBE037

Diyet Lifi ile Zenginleştirilmiş Kefir Üretiminde Farklı Süt Türlerinin Kullanımı

2016FEBE036

Taze ve Kısmen Kurutulmuş Olarak Dondurulan Havuç ve Domatesin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi ve Kinetik Modellemesi

2016FEBE033

Denizli Yöresinde Yetişen Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Uçucu Yağ Antioksidan Aktivite ve Renk Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisinin Araştırılması

2016FEBE025

Pseudomonas Fluorescens NS09-01 ve Acinetobavter Baumannii NS0230 Suşlarında Lipaz Üretimi ile İlişkili Genlerin Klonlanması ve İfadesi

2016FEBE024

Kurutulmuş ve Ambalajlanmış Tarhananın Kalite Özellikleri Üzerine Işınlamanın Etkisi

2016FEBE010

Zerde ve Tavukgöğsü tatlılarının Üretiminde farklı Formülasyonların Etkisi

2016FEBE008

Kızılcık (Cornus mas) Ekstraktı İlaveli Pişirilmiş Köftelerin Donmuş Muhafazası Sırasında Lipid ve Protein Oksidasyon Kinetiğinin İncelenmesi

2016FEBE007

Şelat Ajanları Kullanımıyla Besiyeri Ortamında ve Kuru İncirlerde Küf Gelişimi ve Aflatoksin Üretiminin Önlenmesi

2016FEBE005

Farklı Bileşim ve Üretim Yöntemleri Kullanılarak Balık Cipsi Üretimi