Sivil
Toplum Kuruluşları (STK’lar) ile ilişkiler
STK
|
Kurulan İlişki
|
Mutfak
Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD)
|
MÜMSAD
Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Koordinatörü’nün katılımıyla, Gıda
Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen
“Gerçeklerin Işığında Gıdada Kirletilen Bilgiler” başlıklı konferans (12
Aralık 2018)
|
TMMOB
Gıda Mühendisleri Odası
|
Bazı
sektör temsilcilerinin katılımıyla, Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda
Mühendisleri Odası Pamukkale Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği işbirliğiyle
gerçekleştirilen “Sorunu Sor Sektörünü Konuştur” isimli panel (7 Mart ve 21
Mart 2018)
|
Denizli
Ticaret Borsası
|
Bölümümüz
tarafından 13-15 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen “Pamukkale Gıda
Sempozyumu III: Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar” isimli bilimsel
etkinlikte sponsorluk
|
Sosyal Sorumluluk Projesi
Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatma
IŞIK tarafından PAÜ Çocuk Üniversitesi (Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve
Araştırma Merkezi) etkinlikleri kapsamında 30 Temmuz 2018-3 Ağustos 2018
tarihlerinde bir grup 4. ve 5. Sınıf öğrencisine, “gıda mühendisi kimdir?”, “yoğurt
nasıl yapılır? (uygulamalı)”, “kek nasıl üretilir? (uygulamalı)”,
“mikroorganizmaları tanıyalım (teorik)” ve “mikroskopta maya ve bakterilerin
incelenmesi (uygulamalı)” konularında bilgilendirici nitelikte eğitim verilmiş
ve öğrencilerle Pamukkale Üniversitesi Unlu Mamuller Pilot Tesisi’ne küçük bir
gezi düzenlenmiştir.
Öğretim üyelerimiz, kendi uzmanlık alanlarında toplumu bilgilendirmek üzere çeşitli televizyon programlarına katılmaktadırlar.