Gıda Mühendisliği

Announcements

View All

Menu

DÜZENLENEN BİLİMSEL ETKİNLİKLER

Etkinlik adı

Etkinlik Tarihi

Etkinliğin Yapıldığı Yer

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”

13-15 Mayıs 2015

Denizli, Türkiye

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu

15-16 Kasım 2012

Denizli, Türkiye

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu

21-23 Mayıs 2009

Denizli, Türkiye

 

KATILIM SAĞLANAN BİLİMSEL ETKİNLİKLER

Etkinlik Adı

Etkinlik Tarihi

Etkinliğin Yapıldığı Yer

3rd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2018)

24-26 Ekim 2018

Adana, Türkiye

XIIIth International Conference of Food Physicists

23-25 Ekim 2018

Antalya, Türkiye

6th ASM International Congress of Agriculture and Environment

11-13 Ekim 2018

Antalya, Türkiye

4th ICNTC 2018 (International Conference on New Trends in Chemistry),

11-13 Mayıs 2018

St.Petersburg, Rusya

The 4th International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus

19-21 Nisan 2018

Girne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RP-Foods 2018)

11-13 Nisan 2018

Antalya, Türkiye

International Congress of Agriculture and Environment

16-18 Kasım 2017

Antalya, Türkiye

The 8th International Symposium Euro-Aliment

7-8 Eylül 2017

Galiçya, Romanya

IV. International Multidisciplinary Congress of Eurasia

23-25 Ağustos 2017

Roma, İtalya

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies

15-17 Mayıs 2017

Nevşehir, Türkiye

The 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants

9-12 Mayıs 2017

Konya, Türkiye

The 6th International Congress on Food Technology

18-19 Mart 2017

Atina, Yunanistan

Gıda, Metabolizma & Sağlık, Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi

28 Kasım 2016

İstanbul, Türkiye

The Food Factor I Barcelona Conference

2-4 Kasım 2016

Barcelona, İspanya

12. Gıda Kongresi

05-07 Ekim 2016

Edirne, Türkiye

INDC 2016, 16th International Nutrition & Diagnostics Conference

3-6 Ekim 2016

Prag, Çek Cumhuriyeti

The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus

1-4 Ekim 2015

Saraybosna, Bosna Hersek

4th International Conference on “Trends in Meat and Meat Products Manufacturing”

11-12 Haziran 2015

Krakow, Polonya

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar”

13-15 Mayıs 2015

Denizli, Türkiye

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi

28-30 Nisan 2015

Nevşehir, Türkiye

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry

26-29 Mayıs 2014

Kuşadası, Türkiye

Gıda Mühendisliği 5. Öğrenci Kongresi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi

24-25 Nisan 2014

Bolu, Türkiye

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus

24-26 Ekim 2013

Struga-Ohrid, Makedonya

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu

21-23 Mayıs 2009

Denizli, Türkiye

 

DEVAM EDEN VE TAMAMLANMIŞ TÜBİTAK PROJELERİ

TÜBİTAK 3001 projesi-2170334

Macar Salamı Üretiminde Kurutulmuş İstiridye Mantarı (Pleurotus ostreatus) Kullanım Olanakları

TÜBİTAK 1001 projesi- 1160525

Tarhana Üretimi için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi

 

 DEVAM EDEN VE TAMAMLANMIŞ BAP PROJELERİ

2018FEBE014

Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniğinin Ceviz Meyvesinde Kullanımı ve Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi

2018FEBE016

Glutensiz Kraker Üretimi ve Modifiye Atmosferde Depolama

2018FEBE017

Kinoa Unu İlaveli Ayran Üretimi ve Bazı Özelliklerinin Araştırılması

2018FEBE023

Çeşitli Meyvelerden Şeker Ekstraksiyonu ve Saflaştırılması

2018FEBE024

Türkiye'de yetiştirilen Hünnap (Zizyphus jujuba Mill.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve meyvenin kurutma işleminde şeker, mineral madde, suda çözünen vitamin, organik asit, trans-resveratrol ve fenolik maddelerin değişim kinetiği

2018FEBE025

Tarhana Üretiminde Kırmızı, Yeşil ve Sarı Mercimek Unları ve Boza Kullanım Olanaklarının Araştırılması

2018FEBE026

Goji Berry (Lycium barbarum L.) meyvelerinin farklı olgunlaşma evrelerinde ve kurutulma sürecinde trans-resveratrol ve bazı kalite parametrelerinin kinetik analizi

2018FEBE040

Tarhana Hamuru Kurutma Koşullarının Kabin Kurutucu Sistemlerinde Optimizasyonu

2018FEBE048

Goji Berry (Lycium Barbarum L.) Meyvelerinin Farklı Olgunlaşma Evrelerinde ve Kurutulma Sürecinde Karotenoid Kompozisyonunundaki Değişim

2018FEBE050

Glutensiz Tulumba Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

2018HZDP016

Farklı Paketleme Yöntemlerinin ve Depolama Koşullarının Cevizde Yağ Oksidasyonu Üzerine Etkileri

2017FEBE021

Bazı Meyve ve Sebzelerin Posalarındaki Fenolik Bileşiklerin Ultrases Destekli Ekstraksiyonun Optimizasyonu

2017FEBE038

Nar Kabuğu ile Zenginleştirilmiş ve Modifiye Atmosferde Paketlenmiş Bisküvilerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2017FEBE043

Bazı Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Ultrases ve Mikrodalga Uygulamalarının Kurutma Performansı ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi

2017FEBE055

Ultrases Destekli Ekstraksiyon Metoduyla Cevizin Yeşil Kabuğundan Fenolik Ekstrakt Üretimi

2017FEBE057

Erişte Üretiminde Kavun Çekirdeği Tozu Kullanımı ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2017FEBE064

Tütsülenmiş Alabalık Kırıntılarından Burger Tipi Köfte Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

2016FEBE036

Taze ve Kısmen Kurutulmuş Olarak Dondurulan Havuç ve Domatesin Bazı Kalite Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi ve Kinetik Modellemesi

2016FEBE037

Diyet Lifi ile Zenginleştirilmiş Kefir Üretiminde Farklı Süt Türlerinin Kullanımı

2016FEBE042

Kırmızı Pancar ve Üzüm Kabuğundan Farklı Ekstraksiyon Koşullarında Boyar Madde Üretimi

2016HZDP014

Kazandibi Keşkül ve Sütlaş Üretiminde Hidrokolloid Kullanımının Bazı Kimyasal Özellikler ve Mikroyapı Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi

2016FEBE033

Denizli Yöresinde Yetişen Kekik (Origanum Onites) Örneklerinin Uçucu Yağ Antioksidan Aktivite ve Renk Değerleri Üzerine Farklı Kurutma Yöntemlerinin Etkisinin Araştırılması

2016FEBE025

Pseudomonas Fluorescens NS09-01 ve Acinetobavter Baumannii NS0230 Suşlarında Lipaz Üretimi ile İlişkili Genlerin Klonlanması ve İfadesi

2016FEBE024

Kurutulmuş ve Ambalajlanmış Tarhananın Kalite Özellikleri Üzerine Işınlamanın Etkisi

2016FEBE010

Zerde ve Tavukgöğsü tatlılarının Üretiminde farklı Formülasyonların Etkisi

2016FEBE008

Kızılcık (Cornus mas) Ekstraktı İlaveli Pişirilmiş Köftelerin Donmuş Muhafazası Sırasında Lipid ve Protein Oksidasyon Kinetiğinin İncelenmesi

2016FEBE007

Şelat Ajanları Kullanımıyla Besiyeri Ortamında ve Kuru İncirlerde Küf Gelişimi ve Aflatoksin Üretiminin Önlenmesi

2016FEBE005

Farklı Bileşim ve Üretim Yöntemleri Kullanılarak Balık Cipsi Üretimi

2015FBE051

Üzüm Çekirdeği İlavesinin Keklerin Kalite Özelliklerine Etkisi

2015 FBE048

Lokma ve Tulumba tatlısı Üretiminde Kavurga Unu Kullanım İmkanının Araştırılması ve Bazı Karakteristik Özelliklerin Belirlenmesi

2015 FBE035

Kaplanmış Balık Filetosu Üretiminde Havuç ve Portakal Posasının Kullanımı

2015 FBE034

Farklı Meyvelerle Zenginleştirilen Süt Reçellerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

2015 FBE033

Nar Kabuğu İlavesinin Keklerin Besinsel Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi

2015 FBE032

Mikrobiyal Dipeptidil Peptidaz IV Enziminin kinetik Özelliklerinin Belirlenmesi

2015 FBE030

Kuzu Etinin Doğal Antioksidanlar ve Modifiye Atmosferde Ambalajlamayla Muhafazası

2014FBE071

Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Kemik Suyu Tozu Üretimi

2014FBE070

Çiğ Süt ve Peynirlerden Otolitik Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Tanımlanması ve Otolitik Özelliklerin Belirlenmesi

2014FBE054

Bal Sirkesinin Fiziksel Kimyasal Duyusal Özellikleri ve Projesi

2014FBE052

Balık eti Kullanımının Makarnanın Kalite Özelliklerine Etkisi

2014 FBE041

Zeytinyağı Üretiminde Ultrason Uygulamasının ve yaprak İlavesinin Yağ verim ve Kalitesi Üzerine Etkisi

2014 FBE019

Uşak Tarhanasının Organik Asit İçeriği ve Laktik Asit Bakteri Çeşitliliği ile İlişkisinin Belirlenmesi

2014 FBE018

Trabzon Hurmalarının Ultrases Destekli Ozmotik Kurutulması

2014 FBE014

Isıl İşlem Görmüş Bakla Ezme Tozunun Ekmek üretiminde Kullanımı ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

2014 BSP016

Domates Salçası Üretim Atıklarının Kraker Üretiminde Fonksiyonel Amaçlı Kullanımı