Tümünü Gör

Güncellenme Tarihi: 02 Ekim 2020

Genel Fizik Laboratuvarı I Genel İşleyişi

DUYURU

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Mühendislik Fakültesi’nin Tüm Bölümleri (EEM., İnş, Mak.,Bilg., Teks., Kim., Jeol., Gıd., End. ve Çevre Mühendislikleri) ve Teknoloji Fakültesi’nin Otomotiv, Metalurji - Malzeme ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin Fizik Laboratuvarı-I dersi, Covid-19 salgını sebebiyle, dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır.

Fizik Laboratuvarı-I dersi için gerekli olan; Deney Kılavuzu Videosu, Deney Videoları, Deney Verileri, Rapor Rormatları ve Haftalık Ders İçeriklerine Pusula sistemindeki canlı ders modülünden ulaşabilirsiniz. Deney Videolarına aynı zamanda; Fizik Bölümü web sitesi (https://www.pau.edu.tr/fizik/tr/sayfa/fizik-laboratuvarlari) veya youtube (https://www.youtube.com/channel/UCvsfTiOl-nvOr68lRoJm8Mw/videos) üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Fizik Laboratuvarı-I Dersinin İşlenişi;

• Deney videosu izlenmeden önce, mutlaka kılavuzdan o haftaki deney okunarak gerekli hazırlık yapılmalıdır. Video kayıt şeklindeki Deney Kılavuzuna, pusula sisteminin 1. haftasında “Ders Materyali” kısmından ulaşabilirsiniz.
  • Her bir deneyin videosu, ilgili haftada ders saatinden önce, mutlaka izlenmelidir,
  • İlgili haftanın ders saatinde, canlı ders sisteminden derse giriş yapılarak anlaşılmayan noktalar veya sorular, ders sorumlusu Öğretim Üyesi ile görüşülmelidir,
  • 3. haftadan itibaren; ilgili deneyin verileri ve hazırlayacağınız deney raporu formatı; Pusula-ödev sistemi üzerinden sisteme yüklenecektir. Ödev sistemi üzerinden yüklenen deney raporu, deneyden elde edilen veriler kullanılarak, uygun bir şekilde doldurulmalı, bir sonraki deney saatine kadar sisteme yüklenmelidir.

ÖNEMLİ NOT: Grafik çizimlerinizi, mutlaka kırtasiyelerden alabileceğiniz milimetrik kağıda çiziniz.

• Deney Raporunu Sisteme yüklerken; tek bir PDF dosyası oluşturulmalıdır. Dosya ismi olarak sadece okul numaranızı ve deney numarasını kullanın (Ör:20xxxxxx_Deney_1.pdf),  verilen son saatten önce EDS üzerinden sisteme yükleyerek işlemi tamamlayınız. (Dosyayı PDF formatına çevirme işlemini; cep telefonlarında bulabileceğiniz CamScanner uygulaması veya herhangi bir tarayıcıyı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.)

Bu dersin sonunda hedeflenen kazanımların elde edilmesi için, Dersin İşlenişinde belirtilen adımların takip edilmesinin son derece önemli olduğunu hatırlatırız. Süreç içerisinde tereddütte kaldığınız noktalar için lütfen Ders sorumlusu Öğretim Üyesi ile iletişim kurunuz. Hepinize sağlık ve başarılar dileriz. 02.10.2020

FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI