Tümünü Gör

Güncellenme Tarihi: 02 Ekim 2020

Genel Fizik I Dersi İşleyişi

DUYURU

Fen Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya ve Matematik Bölümleri, Mühendislik Fakültesi’nin Tüm Bölümleri (EEM., İnş, Mak.,Bilg., Teks., Kim., Jeol., Gıd., End. ve Çevre Mühendislikleri) ve Teknoloji Fakültesi’nin Otomotiv, Metalurji - Malzeme, Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin Genel Fizik-I dersi, Covid-19 salgını sebebiyle, dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır.

Genel Fizik–I dersi için gerekli Ders Videoları ve Haftalık Ders İçeriklerine Pusula sistemindeki canlı ders modülünden ulaşabilirsiniz. Konularla ilgili video kayıtlarına aynı zamanda; youtube (https://www.youtube.com/channel/UCvsfTiOl-nvOr68lRoJm8Mw/videos) üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Genel Fizik-I Dersinin İşlenişi;

• Derste takip edilecek Ders Kitabının bütün öğrenciler tarafından temin edilmesi gerekmektedir. (Fen ve Mühendislik için FİZİK 1 (Serway-Beichner), Çeviri Editörü: Prof. Dr. Kemal Çolakoğlu).
  • Pusula sisteminde belirtilen haftalık konu başlıklarına göre hazırlanan videolar, Canlı Ders saatinden önce mutlaka izlenmeli bunu takiben ders kitabından ilgili konu çalışılmalıdır. Sisteme yüklenen görsel materyaller dönem boyunca erişiminize açık olacaktır.
  • Haftalık ders programındaki Canlı Derse öğrencilerin mutlaka aktif olarak katılması gerekmektedir. Ders saatinde; Öğretim Elemanı tarafından, edindiğiniz bilgilerin pekiştirilmesi çerçevesinde, sorularınız cevaplandırılacak ve anlaşılmayan kısımlar açıklığa kavuşturulacaktır.
  • Değerlendirme; Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınavı olmak üzere, işlenen konuları kapsayacak şekilde, 4 ya da 5 klasik sorudan oluşan, ödev şeklinde iki sınavdan oluşacaktır. Sınav tarih ve süreleri sizlere sonradan bildirilecektir. Dönem notunuza; Ara Sınav ve Dönem Sonu Sınavının katkısı, sırasıyla %40 ve % 60 şeklinde olacaktır. (Değerlendirme ve diğer konularla ilgili olarak mutlaka PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ dikkatli bir şekilde okunmalıdır).

Bu dersin sonunda hedeflenen kazanımların elde edilmesi için, Dersin İşlenişinde belirtilen adımların takip edilmesinin son derece önemli olduğunu hatırlatırız. Süreç içerisinde tereddütte kaldığınız noktalar için lütfen Ders sorumlusu Öğretim Üyesi ile iletişim kurunuz. Hepinize sağlık ve başarılar dileriz. 02.10.2020

FİZİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI