Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 23 Temmuz 2020

ÖNEMLİ DUYURU (FORMASYON ÖĞRENCİLERİ İÇİN)

Temmuz 2020 – 2754 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslara göre; “Geçici Madde 9 – (1) 1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi sertifi­kası programını tamamlamış kişilerin kazanılmış hakları korunur” İfadesi yer almaktadır.

• Bu bağlamda, Pamukkale Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifi­kası Programına kayıtlı devam eden öğrencilerin; 01 Ocak 2021 tarihinden önce sertifika almalarına imkân tanıyacak biçimde 2020 Güz Dönemi taslak Akademik Takvim düzenlenmiştir. (https://www.pau.edu.tr/egtformasyon) Duyurulara eklenmiştir.
  • 2020 Güz döneminde, “Öğretmenlik Uygulaması Dersi” hariç diğer derslerin uzaktan eğitimle verilmesi planlanmaktadır. Ancak COVID-19 salgınından kaynaklı pandemi sürecinin durumuna göre derslerin verilme şeklinde ve akademik takvimde güncelleme yapılabilir.
  • 2020 Güz Döneminde alınacak dersler ve 21 Ağustos 2020 tarihine kadar yatırılacak ücretlere ilişkin ayrıntılı bilgileri duyurularda (https://www.pau.edu.tr/egtformasyon) bulabilirsiniz

Daha önceki yıllardan ve dönemlerden formasyon derslerinden kalan öğrencilerin dikkatine!.

• Daha önceki yıllardan ve dönemlerden başarısızlık veya devamsızlık nedeniyle formasyon dersleri kalan öğrencilerin kaldıkları dersleri 2020 Güz döneminde almak istediklerini belirten dilekçeleri (dilekçe örneği formasyon web sayfasında mevcut) ile;  21 Ağustos 2020 tarihine kadar formasyon@pau.edu.tr e-posta adresine veya Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Formasyon Birimine başvurmaları halinde, 01 Ocak 2021 tarihinden önce sertifika alabilmeleri için de planlama yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Temmuz 2020 tarih ve 2754 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Esasları” formasyon web sayfası duyurularda pdf halinde bulabilirsiniz. Öğretmen atamalarına ilişkin yapılan bu değişikliği mutlaka okumanız önerilir.

Ekli Belgeler