EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2020

Yaratıcı Drama ve Orff

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Yaratıcı Drama ve Orff” etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi’nde çalışan 4-8 yaş arasında çocuğu olan personele yönelik, Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer tarafından ‘Yaratıcı Drama ve Orff’ etkinliği düzenlendi. Eğitim Fakültesi Drama Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, çocukların müzik, dans, hareket iç içe kullanılarak hem dil gelişimlerine hem dinleme ve dinlediği ritmi bedensel hareketlerle tekrar edip söylemelerine katkıda bulunulmaya çalışıldı.

Müzik eğitiminin yeni yaklaşımlarla desteklendiğinde çocuğun yaratıcı, özgüven, problem çözme becerilerinin geliştiği belirten Doç. Dr. Akyüzlüer, “Bu çalışmada orff yaklaşımı ve yaratıcı drama etkinliklerinden yararlanıldı. Tanışma oyunu ile başlanan çalışmada daha sonra ritimlerle canlandırmalar yapıldı. Çocukların oyun içerisinde dans ederek, sesleri kullanarak müzik yapmaları sağlandı” dedi.