EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2020

Öğretmen Olmak..

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Tuncel’in moderatörlüğünde Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel ile "Öğretmen Olmak.." konulu  bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide Prof. Dr. Özcan Demirel, geçmişten geleceğe öğretmenlik ve öğretmen yetiştirme konularında görüşlerini ve deneyimlerini paylaştı. Söyleşide, 21. yüzyılın gerektirdiği niteliklere sahip insan yetiştirmek için üniversitelere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğü,  dijital okur yazar bir öğretmen olmanın sürekli kendini geliştirebilen öğretmen olmanın gün geçtikçe önemini daha da arttırdığı vurgulandı. Prof. Dr. Özcan Demirel öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak tüm öğretmenlere  “Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir, bunda başarılı olabilmek için iki şey önemli, birincisi öğretmenlik mesleğini sevebilmek, hiçbir şey olamazsam öğretmen değil, ben ne olursam olayım mutlaka öğretmen olayım diyebilmek çok önemlidir, ikincisi öğretmenlerin öğrencileri sevmesi, eğer öğrenci sevgisi içinizde insan sevgisi yoksa öğrencilerinizi sevemiyorsanız lütfen bu mesleği yapmayınız ve sevginin yanısıra da saygı göstermek önemlidir” mesajını vererek söyleşiyi tamamlandı.

Söyleşiyi https://youtu.be/TgeKaBSMXWI linkine tıklayarak izleyebilirsiniz.