EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2019

19 Mayıs kutlamaları karma heykel sergisi ile başladı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıl kutlamaları başladı. İlk olarak, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından ‘Karma Heykel Sergisi’ düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal mücadelemizi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıl kutlamaları kapsamında farklı alanlarda hafta boyu bir dizi etkinliğe imza atacak. Fakülte yönetimi, öğretim elemanları ve öğrencilerin adeta seferber olduğu 19 Mayıs kutlamalarının ilk etkinliği heykel sergisi ile başladı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Safi Avcı ve Anasanat atölye öğrencileri tarafından düzenlenen “Karma Heykel Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Sergideki eserleri inceleyen ve eser sahiplerinden bilgi alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Safi Avcı’ya teşekkür belgesini takdim etti. Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efe Akbulut ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Feryal Beykal Orhun ise, eser sahibi öğrencilere teşekkür belgelerini verdi.

Sergide, Dr. Öğr. Üyesi Safi Avcı ile anasanat dalı öğrencileri Sezgi Çağdaş Sağ, Mehmet Diyarbakırlıoğlu, Saliha Azar, Hakan Emre Türkoğlu, Melike Aydın, Şeyhmus Güneş, Türker Bilgen, İbrahim Can Erdun, Serhat Küçük, İsmail Tubay, Tarkan Babayiğit, Döndü Gül İba, İhsan Yavuzhan Gümüş, Mehmet Yıldırım ve Dilara Polat’ın eserleri sergilendi.

Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen ve 71 eserin sergilendiği karma heykel sergisi 19 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarının programı şu şekilde:

14 Mayıs 2019

Oda Müziği Konseri

Saat 13.30 - Müzik Eğitimi A.B.D. ED-Z-16 Nolu Derslik

15 Mayıs 2019
Öğrenci Piyano Dinletisi
Saat 13.30 - Müzik Eğitimi A.B.D. ED-Z-16 Nolu Derslik

16 Mayıs 2019
- Drama Etkinliği - “19 Mayıs 1919’a Selam”
Saat: 13.00 - Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı

- Piyano Resitali - “Furkan Uğur ÜLGEN”

Saat: 13.30 - Müzik Eğitimi A.B.D. ED-Z-16 Nolu Derslik