EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 07 Temmuz 2020

“Her Yer Matematik” projesi başvuruları başladı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları kapsamında “Her Yer Matematik” projesi gerçekleştirilecek. 7. sınıfa geçen öğrenciler için son başvuru tarihi 25 Temmuz 2020.

10 - 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında  yapılacak “Her Yer Matematik” projesi, 7. sınıfa geçen öğrencilerin okul dışı ortamlardaki matematiği fark etmelerini sağlamak, matematik öğrenmeye yönelik merak uyandırmak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteğini tetiklemeyi amaçlıyor. Bu amaçla katılımcı öğrencilerle PAÜ ve Merkezefendi kütüphaneleri, halı-kilim atölyesi, park ve mesire alanı gibi okul dışı ortamlarda matematik öğrenme etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca etkinlik sürecinde öğrencilerin Denizli’nin yöresel özelliklerini ve bitki örtüsünü tanıması, şehrin kütüphanelerinde vakit geçirmesi, bir yandan da bu ortamlarda yer alan matematiği fark etmesi ve öğrenmesi sağlanacak.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek projenin başvuruları proje web sayfasından alınmaya başlandı. Projeye Denizli’de ikamet etmekte olan 7. sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabilirler. Katılımın ücretsiz olacağı projeye son başvuru tarihi 25 Temmuz 2020.

Proje web sitesi: https://www.pau.edu.tr/heryermatematik/tr

Sosyal medya hesapları