Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 30 Haziran 2020

Yaz Okulu ile İlgili Bilgilendirme!

Yaz Dönemi ücretlerinin ödenmesi, ders kayıt işlemlerinin yapılması 29 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

LÜTFEN YUKARIDA VERİLEN BAĞLANTILARDAN AYRINTILARI DİKKATLİCE OKUYUNUZ!

Geçen yıllardan elde edilen tecrübeler ışığında öğrenci talebinin yeterli olmayacağı düşünülerek

okulumuzda (Bekilli Meslek Yüksekokulu) yaz okulu açılmayacaktır.

• Öğrencilerimiz, güz ve bahar döneminde alamadıkları veya başarısız oldukları dersleri yaz okulunda alabilirler.

• Yönetmeliğe göre yaz okulunda bir öğrenci toplamda en fazla 30 saati  geçmeyecek biçimde 4 ders alabilmektedir. Ancak senatoda alınan karar doğrultusunda 2019-2020 yaz döneminde Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerimiz  toplamda en fazla 40 saati geçmeyecek biçimde 6 ders alabileceklerdir.

• Yaz döneminde başka üniversiteden ders alacak öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında yaz okulunda açılan bir dersi başka bir üniversiteden alamazlar.

• Üniversitemiz öğrencileri, yaz öğretiminde okullarında açılmayan dersleri taban puanı şartı aranmaksızın Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden veya üniversitemiz programlarının ilgili yılda taban puanına eşit veya daha yüksek bir programın verildiği diğer üniversitelerden de alabilmeleri mümkündür.

• 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerin ders eşdeğerlik işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Eşdeğerlik işlemlerini yapmadan başka üniversiteden ders/dersler alan öğrencilerin almış oldukları ders/dersler ve notlar kesinlikle geçerli sayılmayacaktır.

• Eşdeğerlik için ekte bulunan dilekçelerin doldurulması ve imzalanması gerekmektedir. Elden teslim edilecek dilekçeler Yüksekokul Sekreterliği'ne , e-posta yoluyla teslim edilecek dilekçeler ise danışmana e-posta yolu ile ulaştırılacaktır.

• Eposta yoluyla dilekçelerini gönderecek olan öğrencilerimiz dilekçelerini imzalayacaklar ve imzalı halinini taratıp (açık okunur halde fotografı da olabilir.) dosyayı göndereceklerdir.

• Danışmanlarınızın eposta adreslerine PERSONEL-AKADEMİK KADRO yoluyla ulaşabilirsiniz.

• Pamukkale üniversitesi bünyesinde bir okuldan ders alacak öğrencilerimizin sadece dilekçeyi teslim etmeleri yeterlidir.

• Başka üniversiteden ders alacak öğrencilerimiz ise onaylı ders içerik formunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Ancak ders içerik formunu ilgili üniversitenin web adresinden indirebilirler. Bu durumda formun üzerinde ilgili akademik birimin web adresinin yazılı olması gerekir. Bu şekilde olan ders içerik formlarının onaylı-imzalı olması gerekmez.

Dilekçeleri aşağıdaki bağlantılara tıklayarak indirebilirsiniz.

Yaz okulu işlemlerinde çıkan her türlü sorunda danışman hocalarımız öğrencilerimize rehberlik etmektedirler." Pusula Bilgi Sistemi-Danışman Mesaj" kanalı  ile danışmanızla iletişime geçebilirsiniz!'

Bir derse eşdeğerlik verilebilmesi için  aşağıdaki şartlar gerekir.

• Başarısız olunan dersin saati yaz okulunda alınmak istenilen dersin saatinden az olamaz.

• Başarısız olunan dersin AKTS (Kredi)'si, yaz okulunda alınmak istenen dersin AKTS (Kredi) 'sinden az olamaz.

• Başarısız olunan dersin içeriği ile alınmak istenen dersin içeriği birbirinin aynı ya da benzeri olmalıdır. Gerekirse danışman dersin sorumlu öğretim elamanından görüş talep eder.

İşlemler aşağıdaki iş akış şeması çerçevesinde yürütülmektedir.

Bu sayfada verilen bilgilerin yönetmeliğe ve senato kararlarına aykırı olması durumunda yönetmelik ve üniversitemiz senato kararları geçerli olacaktır.