Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 22 Mart 2020

Uzaktan Eğitim İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Uzaktan eğitim ile ilgili sıkça sorulan soruları okulumuz özelinde siz öğrencilerimiz için derledik.

Uzaktan eğitim derslerine erişim için gereksinimler nelerdir?

Uzaktan eğitim derslerine internete bağlanabilen cihazlar (Cep Telefonu, Tablet, Bilgisayar vb.) ile katılabilirsiniz. Google Chrome ve Firefox tarayıcıları ile derslere katılım mümkündür.

Canlı dersler kayıt altına alınacak mı?

Evet. Dersler kayıt altına alınacak ve daha sonra çevrimdışı (offline) olarak izlenebilecektir.

Canlı derslere ders programındaki saatte girilmemesi durumunda yoklama işlemi nasıl gerçekleşecek?

Sisteme çevrimiçi (online) ders saatinde veya daha sonra girilmesi devam sayılacaktır.

Birleştirilmiş ders, alt ders gibi derslerdeki öğrencilerin katılımı nasıl sağlanacak?

Ders programında ana ders olarak gösterilen dersin saatinde öğrenciler (ana ders şubesine ve alt ders şubesine kayıtlı olanların tümü) aynı anda derse katılabilecektir.

Derse kayıtlı öğrenciler ders sırasında soru sorabilecek mi?

Canlı ders sırasında derse kayıtlı öğrenciler ile uygulamadaki Public Chat (Genel Sohbet) kısmından (sol altta mesaj yazma alanından) yazılı olarak iletişim sağlayabileceklerdir.

Uzaktan Eğitim Derslerinde ders materyali paylaşımı nasıl yapılacak?

Öğretim Elemanı canlı derse ait materyal paylaşımını Eğitim Destek Sistemi üzerinden paylaşabildiği gibi Pusula Bilgi Sistemi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi>Canlı Ders İşlemleri>Öğretim Elemanı Girişi menüsünden “Ders Detayları” butonu tıklanarak “Haftalık Konu Başlıkları” sekmesinden “Ders Materyali Paylaş” butonu ile sisteme yükleyebilir.

Öğrenciler bu materyallere Öğrenci Bilgi Sistemi > Canlı Ders İşlemleri > Öğrenci Girişi menüsünden “Ders Detayları” butonu tıklanarak “Haftalık Konu Başlıkları” sekmesinden “Ders Materyali” butonu ile ulaşabilirler.

Ayrıca Öğrenci Bilgi Sistemi > Canlı Ders İşlemleri > Bilgilendirme sayfasından video ve kılavuzlar incelenebilir.

Uygulamalı dersler uzaktan eğitim programına nasıl uyarlanacak?

Uzaktan eğitim derslerine uygulamalı derslerin teorik kısımları ile teorik dersler dâhil edilmiştir. Uygulama çalışmaları daha sonra belirlenecek sıkıştırılmış takvime göre yapılacaktır.

Dersleri blok yapma imkanı olacak mı?

Maalesef yapılamayacak. Mevcut durumda her ders saati ayrı ayrı başlatılarak verilecektir.

Sınavlarımız uzaktan eğitim yolu ile mi yapılacak?

Tatil döneminin uzama ihtimalinden dolayı derslere ait ara sınav ve dönem sonu sınavları daha sonra belirlenecek takvim ve açıklamalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Çakışan derslere katılım nasıl sağlanacaktır?

Öğrenci çakışan dersler arasında tercih yapma hakkına ve sorumluluğa sahiptir. Her dersin başlama saatinde ilgili derse katılabilir. Canlı derslerin tümü sisteme kayıt edildiği için katılamadığınız dersinizi daha sonra izlemeniz mümkün olacaktır.