Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 26 Haziran 2020

Üç Ders Sınav Başvuruları!

• Üniversitemizin, üç ders sınavı için yapmış olduğu  genel duyuruya ulaşmak için tıklayınız.
  • Üç Ders Sınav Başvuruları,  29.06.2020 00:00 – 30.06.2020 17:00 tarihleri arasında alınacaktır.
  • Sınavlar 01-02 Temmuz 2020 tarihlerinde EDS üzerinden olacaktır.
  • Sınav takvimi, başvurular tamamlandıktan sonra web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

Başvurular, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca dilekçeyle başvuru yapılmayacaktır.

Öğrenci Bilgi Sistemi > Öğrenci İşlemler / Menu > Üç Ders Sınav Başvurusu

• Devamsızlıktan kaldığınız veya hiç almadığınız, staj haricinde dersiniz var ise sınava başvuramazsınız.

• Üç ders sınav hakkınızı bir defa kullanabilirsiniz. Bu nedenle, sınav veya sınavlara girdiğinizde (staj yapmış varsayarak) mezun olabilecek durumdaysanız sınava giriniz. Mezun olup olamayacağınızı Pusula Bilgi Sistemi -Öğrenci Bilgi Sistemi-Öğrenci İşlemler altındaki Akademik Ortalama Similasyonu sayfasından Seçiniz kutusundan ilgili dersin notunu değiştirerek kontrol edebilirsiniz. Mezun olabilmek için 2018 ve sonrası girişli öğrenciler (öğrenci numarası 18 ile başlayanlar) için akademik ortalamanın 2,25 olması gerekirken  2017 ve öncesi öğrenciler için akademik ortalama 2,30 olmalıdır. Stajlarla beraber (Stajları yapmadıysanız similasyonda notu A1 olarak değiştirebilirsiniz), gireceğiniz derslerden A1 ile geçtiğiniz takdirde ortalamanız verilen değerlere ulaşıyor ise üç ders sınavına girmeniz uygun olacakıtır.

• Üç ders sınavına başvurduğunuz halde sınava gir(e)mediğiniz takdirde bir kullanımlık olan sınav giriş hakkınız ölmez. Bu durumda yaz dönemi sonunda yapılacak diğer üç ders sınavına girebilirsiniz.

• Danışmanızla Pusula Bilgi Sistemi - Danışman Mesaj üzerinden iletişim kurabileceğinizi hatırlatır sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.