Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2021

Öğrencilerimizin Dikkatine! Sınav Süreleri İle İlgili Açıklamamız!

Sevgili öğrencilerimiz,

Sınav takviminde, görüleceği üzere, “Sistem Açılış Saati” ve “Sistem Kapanış Saati” verilmiştir. Ayrıca bir de “Sınav Süresi” belirtilmiştir.

Sınava girecek bir öğrenci, “Sistem Açılış Saati” itibari ile sınavını başlatabilir. “Sistem Kapanış Saati” geldiğinde, bu saatten sonra öğrenci sınava katılamaz.

Sistem kapanış saati geldiğinde, açık olan tüm sınavlar, tamamlanmamış olsa dahi sonlandırılır.

Öğrenci, sınavını başlattığı anda, “Sınav Süresi” başlar. Öğrenci, “Sınav Süresi” bitmeden ve “Sistem Kapanış Saati” gelmeden önce sınavını tamamlamak zorundadır. “Sınav Süresi” bittiği için veya “Sistem Kapanış Saati” geldiğinden dolayı sınavı yarıda kalan öğrenciye ek süre verilmez!

ÖRNEK:

Lütfen aşağıdaki tabloyu gözden geçiriniz!

Yukarıdaki tabloya göre bu sınav, 12 Aralık Cumartesi günü 11:00-12:00 saatleri arasında başlatılabilir. Öğrenci, sınavı başlattıktan sonra 30 dakika içinde ya da 12:00’dan önce sınavını bitirmelidir.

Öğrenci, 11:45’te sınavını başlatırsa 30 dakikalık süresinin sadece 15 dakikasını kullanabilir. Çünkü “Sistem Kapanış Saati” 12:00 olan bir sınavı 11:45’te başlatmıştır. Öğrenci, bu sınavı en geç 11:30’da başlatmalıdır ki 30 dakikalık süresini tam olarak kullanabilsin.

Lütfen unutmayınız! Sistem açılış ve kapanış saatleri süre farkının, sınav süresinden uzun olmasının nedeni, teknik gecikmelerden veya hatalardan dolayı öğrencinin mağdur olmaması içindir. Normal bir sınıf ortamında, sınava 10 dakika geç gelen öğrenci sınava alınmaz. Geç gelen öğrenci, sınava alınsa dahi ek süre verilmez. Sınavlara zamanında girmek bir sınav kuralıdır.

SİSTEM AÇILIŞ SAATİ İLE BİRLİKTE SINAVINIZI BAŞLATINIZ Kİ, YAŞANACAK TEKNİK SIKINTILARDA MÜDAHALE EDİLEBİLECEK ZAMAN KALSIN!

Sınavlarınızda başarılar dileriz.