Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 02 Mayıs 2021

DGS'ye Girecek ve STAJ Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

BU DUYURU 2. SINIF VE ÜZERİ DGS'YE (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİNDİR!

DİKEY GEÇİŞ SINAVI
Başvuru Tarihi   :  21 Mayıs-31 Mayıs 2021
Sınav Tarihi  :  11 Temmuz 2021
Sonuç Açıklama  :  13 Ağustos 2021

Başvuran her bir aday için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.

Ayrıntılar:

Sevgili öğrencilerimiz,

Mezun durumunda olan öğrencilerimiz dilerlerse Dikey Geçiş Sınavı'na girebilmektedir. DGS puanına ve tercihlerine bağlı olarak ÖSYM'ce bir lisans programına yerleştirilen öğrenci, öğrenimine bir fakültede devam edebilmektedir.

Akademik Başarı puanınız, DGS puanınıza etki etmektedir. STAJ notunuz da Akademik Başarı Puanınıza etki etmektedir.

ÖSYM, Ağustos ayı başında akademik başarı puanınızı üniversitemizin sistemi üzerinden otomatik olarak çekmektedir.

Bu nedenle 1 Ağustos tarihine kadar sisteme girilen STAJ NOTU, DGS puanınıza olumlu olarak yansıyacaktır. Aksi durumda, Akademik Başarı Puanınız, staj notu olmadan ÖSYM'nin sistemine aktarılacaktır.

Sonuç olarak, DGS sınavı ile öğrenimlerine Lisans düzeyinde devam etmek isteyen öğrencilerimizin, STAJLARINI tamamlayıp, staj evraklarını en geç 20 Temmuz'a kadar okulumuza ulaştırmaları önemle duyurulur.

Bu durumdaki öğrencilerimizin, STAJ ile ilgili planlamalarını, bu tarihi esas alarak yapmalarını tavsiye ederiz.

Not:  20 Temmuz'dan sonra gelen staj evrakının değerlendirilip not girişlerinin ve onayının 1 Ağustos tarihine  kadar tamamlanamaması nedeniyle oluşabilecek mağduriyetlerden okulumuz mesul tutulamaz.

Not: DGS sınavına girmeyecek öğrencilerimiz, yaz stajlarını, normal süreç içinde yapabilirler. 20 Temmuz tarihi bu durumdaki öğrenciler için geçerli değildir.