Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2021

Ders Kayıt İşlemleri ve Kayıt Yenileme (Tüm öğrencilerimiz için ÖNEMLİ!) [13-19 Eylül]

13-19 Eylül tarihleri arasında ders kayıt işlemlerinizi yapmanız gerekiyor. Bu işlem, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

• Tüm öğrencilerimiz ders kaydı ve kayıt yenileme işlemlerini yapmaları ve onaylamaları gerekmektedir.
  • Bu dönem sadece GÜZ DÖNEMİ dersleri seçilebilir.

Not:

Pusula Bilgi Sistemi'ne giriş yapabilmeniz için gerekli olan şifrenizi unuttuysanız, giriş ekranında "Şifremi Unuttum!" bağlantısı ile şifrenizi öğrenebilirsiniz. Ancak tüm çabalarınıza rağmen giriş işleminde başarısız olmuş iseniz, 0 258 296 12 12 telefon numarasından şifreniz ile ilgili destek alabilirsiniz. (Bilgi İşlem Daire Başkanlığı irtibat telefonudur!)

Ders kayıt işlemi için Pusula Bilgi Sistemine giriş yaptıktan sonra;

Öğrenci Bilgi Sistemi >Öğrenci İşlemler /Menu > Ders Kayıt/Ekle Sil İşlemleri

adımlarını takip ediniz.

Yeni kayıt olan öğrencilerimiz aşağıdaki bağlantılardan kendi bölümü ile ilgili hangi dersleri seçeceklerini görebilirler. Açılan sayfada 1. Sınıf derslerini seçeceklerdir. 30 kredi (AKTS) ders seçmiş olacaksınız. Tüm dersleri eksiksiz seçiniz!

Okulumuza daha önceki yıllarda kaydolan öğrencilerimiz ise ders seçiminde aşağıdaki sırayı takip edeceklerdir.

1. Alttan F1 veya E ile kaldığınız dersler

2. Devamsızlıktan kaldığınız veya hiç almadığınız dersler

3. Normal döneminizde almadığınız dersler.

Yönetmeliğe göre öğrencinin seçeceği ders akademik ortalamasına göre değişir. Buna göre;

• Akademik ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi,

• 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi,

• 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.

Bu duruma göre akademik ortalamanız 2.00'ın altında ve birinci sınıftan kalan dersiniz varsa ikinci sınıfın bazı dersleriniz krediniz yetmeyeceği için alamayabilirsiniz. Bu hususta sistem sizi uyaracaktır.

Aşağıdaki bağlantılardan normal dönemde alınması gereken derslerin tablosuna ulaşabilirsiniz!

Not: Ders seçiminizle ilgili bir sıkıntı oluşursa Pusula Bilgi Sistemi-Danışman Mesaj veya Mesaj Merkezi üzerinden mesaj yazarak danışman hocanızdan destek alabilirsiniz.

Diğer soru ve sorunlarınızda mesai saatleri içinde;

Dahili: 123 (Öğrenci İşleri) ve

Dahili: 119 (Yüksekokul Sekreteri)

arayabilir, bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, msavas@pau.edu.tr adresine e-posta ile de soru ve sorunlarınızı iletebilirsiniz.

Ders kayıt işlemi nasıl yapılır?

İlgili Bağlantılar: