Bekilli Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2021

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ-ÖDEV DUYURUSU

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ-ÖDEV İLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

Covid-19 salgını nedeniyle stajların ödev olarak yapılması ile ilgili okul yönetimimizin almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

• Zorunlu staj ile ilgili daha önce salgın döneminde alınan bu kararlar, 2021-2022 eğitim öğretim yılı içinde, alınacak yeni bir karara kadar uygulanmaya devam edecektir. Gerektiğinde üniversite yönetimi salgın şartlarına göre kararlarını günceller ve web sitesinde ilan eder.
  • Staj haricinde tüm derslerini başarı ile geçmiş ve mezuniyetine sadece stajı kalan öğrencilerimiz talep etmeleri halinde ve danışmanlarının onayı ile stajlarını ödev olarak yapabilirler.
  • Mezuniyeti için staj haricinde tek dersi kalan öğrenci stajını ödev olarak yapamaz. Bu haktan yalnızca tüm derslerini başarı ile tamamlamış ve mezun olabilmeleri için sadece stajı kalan öğrencilerimiz faydalanabilir.
  • Salgın nedeniyle içinde bulundukları durum staj yapmasına elverişli olmayan öğrencilerimiz, stajlarını, daha sonraki uygun bir zamana erteleyebilirler.
  • Bekilli Meslek Yüksekokulu, imkânı olan öğrencilerimizin, stajlarını, iş yerinde ve normal staj iş akışı içinde yapmalarını tavsiye eder.
  • Stajlarını ödev olarak yaptıklarından dolayı öğrencinin ileride tahmin edilemeyen birtakım olumsuzluklarla (Örneğin DGS ile gittiği okul stajını yenilemesini isteyebilir.) karşılaşmasından Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu sorumlu tutulamaz.
  • Stajını ödev olarak yapacak öğrencilerimiz, Pusula Bilgi Sistemi üzerindeki staj başvuru ekranından "ÖDEV” seçeneğini seçeceklerdir. Başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtecekler ve diğer istenen bilgileri dolduracaklardır.
  • Normal staj zamanı okul tarafından yapılan iş yeri kaza sigortası, stajını ödev olarak yapan öğrencilerimiz için uygulanmayacaktır. Pusula Bilgi Sistemi’nde, bu öğrencilerimizin sigorta bilgisi, sistemin işleyişini sağlamak amacıyla "Sigorta Yapıldı" olarak işaretlenecektir.
  • Stajını, ödev olarak yapacak öğrencilerimiz staj defteri doldurmayacaktır. Öğrencilerimiz, staj-ödev dosyasını web sitemizden indirerek word vb. metin düzenleme programlarında hazırlayacaklardır. Ödev dosyasını PDF formatında, Pusula Bilgi Sistemi staj başvuru ekranından sistem üzerine yükleyeceklerdir. Danışman hocaları öğrenciye rehberlik edecektir.
  • Staj ödev konusu, danışman hocalar tarafından belirlenecek ve öğrenciye e-posta ile bildirilecektir. Süreç, elektronik posta üzerinden, danışman hocalar tarafından yürütülecektir. Bu süreçte Pamukkale Üniversitesi e-posta adresleri kullanılacaktır.

İlgili tüm öğrencilerimize duyurulur.