Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 23 Haziran 2020

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulu Hakkında

2019-2020 YAZ OKULU İŞLEYİŞİ

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı yaz okulu ile ilgili tüm işlemler, 01/06/2010 tarih ve 27598  sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Pamukkale Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği “ çerçevesinde yürütülecektir. Yaz okulu işleyişine ilişkin hususlar aşağıda açıklanmıştır.

1-Genel Hususlar:

• 1- Üniversitemiz Yaz Dönemi Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince; 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi’nde bir öğrenci haftada toplam 40 saati geçmemek koşuluyla en fazla 6 derse kayıt yaptırabilecektir. (40 saat hesaplama: Alınan dersin haftalık ders saati x 2 olarak hesaplanır).
  • 2-Tüm öğrenciler; https://pusula.pau.edu.tr internet adresi üzerinden

Öğrenci Bilgi Sistemi  ------>   Öğrenci İşlemleri   ------>    Yaz Ders Kayıt

sayfasından ders kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

2-Pamukkale Üniversitesi Yaz Okulu Süreci

Ders kaydında öğrenciler aşağıdaki adımları izleyeceklerdir:

•  Öğrenciler 29 Haziran-01 Temmuz 2020 tarihleri arasında internet ortamında derslerini seçip ders kayıtlarını yapacaklardır. Kayıt işlemleri, 01 Temmuz 2020 tarihinde Saat: 23.59’da tamamlanacaktır.

Not: Pamukkale Üniversitesinden Yaz Okulunda ders almak isteyen diğer üniversite öğrencileri ile özel öğrencilerin ilk aşamada 29 Haziran-01 Temmuz 2020 tarihleri arasında sistem üzerinden dersin açıldığı fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarına başvurarak geçici PAU Öğrenci Numarası almak için siteme kayıt olmaları gerekmektedir. Sistem kaydından sonra buradaki işlem adımları takip edilecektir.

• Ders kaydından sonra ekranda çıkacak toplam tutar 29 Haziran – 01 Temmuz 2020 tarihleri arasında Halk Bankasına öğrenci numarasıyla yatırılacaktır.
  • Öğrenciler ders ücretini yatırdıktan sonra tekrar sisteme girerek ders kaydını onaylayacaktır.
  • 29 Haziran-01 Temmuz 2020 tarihlerinde ders kaydı yapmış öğrenciler, 03-05 Temmuz 2020 tarihlerindeki EKLE-SİL-ONAYLA günlerinde açılma yeterliliğini sağlamadığı için sistemden silinen derslerin yerine (ders kredisi fazlalığı nedeniyle ilave ücret yatırılması gerekiyorsa ilave ücretin de ilgili bankaya ödenmesi gerekmektedir) açılma yeterliliğine ulaşan dersler arasından veya açılma yeterliliğini etkilememek koşuluyla (derse kayıt olan öğrenci sayısının 20’in altına düşmemesi) açılan dersin yerine başka derse/derslere kayıt olabileceklerdir. Açılmış olan derslere ilk defa kayıt yapacak öğrenciler de bu tarihler arasında ders seçimi yapabilir.

3-Ders Ücretlerinin Yatırılması;

Öğrencilerin ödeyeceği ücretler, EK 1’de yer almaktadır.

a)-Sistemdeki ders kaydından sonra yatırılması gereken tutar bankada da görülecektir.

b)- Yaz okulu ders ücreti, Halk Bankasının Türkiye genelindeki herhangi bir şubesinden, ATM veya İnternet Bankacılığından sadece PAÜ Öğrenci Numarası ile ödenecektir.

c)-Yatırılan ders ücretleri sisteme anında yansıyacaktır.

d)-Ders ücretini yatırdıktan sonra öğrencinin sistemden ders kaydını onaylaması gerekmektedir. Ders kaydını onaylamayan öğrencinin kayıt işlemi gerçekleşmeyecektir.

Bankadan alınacak makbuz üzerinde aşağıdaki bilgiler yer alacaktır:

• Öğrenci Numarası
  • Yatırılan Ücret Tutarı

Bankadan alınacak makbuzun öğrenci tarafından saklanmasında yarar vardır.

4-Ücret İade İşlemleri

Ders kaydı yapıldığı halde açılmayan veya ders değişikliği nedeniyle oluşan farka ilişkin Yaz Dönemi ücretleri, öğrencinin derse kayıt esnasında vermiş olduğu kendisine ait banka IBAN bilgilerine göre 06/08/2020 tarihinden sonra bir ay içerisinde iade edilecektir  (5 TL ve altına iade işlemi yapılamamaktadır).

Ekle-Sil-Onayla işleminden sonra kayıt olunan ders değiştirilemeyeceğinden, dersi almaktan vazgeçme (dersin normal döneminde başarılmış ve yanlışlıkla ders alınmış olması dahil) veya başka nedenden dolayı ücret iadesi kesinlikle yapılmayacaktır.

5-Ders saati ve ücreti hesaplama örnekleri

Ders Saati Hesaplama İçin Örnek

40 saat hesaplama şu şekilde yapılır: Alınan dersin güz ya da bahar dönemi haftalık ders saati x 2

T

P

(AKTS)

Toplam Ders Saati (T+P)

Ödenecek Ücret

5 saatlik ders ücreti

4 saatlik ders ücreti

Haftalık ders saati: 9x2=18

Ücret Yatırma İçin Örnek;

Fen-Edebiyat Fakültesi Birinci Öğretim veya İkinci Öğretim öğrencisi aşağıdaki tablodaki gibi toplam 6 saatlik dersleri almak için ücret yatıracak olsun;

D. Kodu

D. Adı

Dersi Aldığı Okul

T

U

K (AKTS)

Top Saat.

Ücret

Eşdeğerliği Olup Olmadığı *

OKL113

Psikoloji

Eğitim Fak.

TAR102

Osmanlıca II

Fen-Edebiyat Fak.

Toplam: 150,36 TL  ücret yatırması gerekmektedir.

* Eşdeğerlik kararı yoksa alınacak ders geçersiz sayılır, eşdeğerlik onayı alınmadan derse ücret yatırılmaması gerekmektedir. Hatalı veya mükerrer alınan derslere ait sorumluluk öğrenciye aittir.

*Yaz döneminde ücretlendirmede dersin kredisi (AKTS) esas alınmamakta olup haftalık ders saatine göre hesaplama yapılmaktadır.

*Alınmak istenen dersin eşdeğer ve doğru alınmış bir ders olup olmadığının bağlı olunan fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulundan teyit edilmesinden ve ders alma kurallarına bağlı ders seçilmesinden öğrenci sorumludur. Öğrenci kataloğunda yer alan dersler dışında farklı ders alan veya eşdeğerliği bulunmayan dersi/dersleri alan öğrencilerin aldıkları bu dersler, öğrenci not durum çizelgesinde görünür, ancak akademik ortalamaya katkısı olmaz.