Tümünü Gör

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

COVID-19 SALGINI SIRASINDA YAPILACAK STAJLARLA İLGİLİ DUYURU

(20.05.2020)

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizdeki pek çok işletme faaliyetlerine ara vermiş veya esnek / kısmi zamanlı çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla öğrencilerimizin işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamış veya kısıtlı hale gelmiştir. Bu bağlamda YÖK olarak, uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizin “mağduriyet yaşamamaları ve mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sene kaybına uğramamaları için” eksik kalan eğitimlerin farklı telafi eğitimi yöntemleriyle yapılabileceği konusunda yükseköğretim kurumlarına yetki verilmiştir.

2019-2020 Bahar ve Yaz dönemleri için bölümümüz öğrencilerinin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresini, uzaktan öğretim yöntemiyle “proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler” şeklinde yapabileceklerdir. Bu karar sadece 2019-2020 Bahar ve Yaz dönemleri ile sınırlı kalacaktır.

Bu bağlamda 2019-2020 yılı yaz stajları aşağıdaki iş akışına uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Staj Başvurusu

1.     Öğrenci daha önceden anlaştığı firmanın bilgilerini girerek Pusula Bilgi Sistemi üzerinden staj başvurusunu gerçekleştirir. Başvuru sonrası Pusula Bilgi Sistemi’nden alacağı iki adet başvuru formunu çıktı alıp imzalayarak firmaya gönderir.

2.     Firma, Staj Başvuru Formundaki ilgili yerleri(bilgiler, kaşe ve imza) doldurur ve belgelerin taranmış halini öğrenciye e-posta yoluyla gönderir ve staj sonrasında teslim edilmek üzere saklar.

3.     Öğrenci kendisine gelen firma tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş başvuru formunu bölüm staj koordinatörlüğüne(aşağıda belirtilen e-posta adreslerinden sadece bir tanesine) e-posta ile gönderir ve Pusula Bilgi Sistemi’nde staj başvurusu yaptığı ekranda bulunan “Onaya Gönder” düğmesine basar. Sigorta işlemlerinde sorun yaşanmaması için onaya gönderme ile staj başlangıç tarihi arasında en az 15 gün süre bulunması gerekir.

4.     Staj koordinatörlüğü uygun olan stajları sistemden onaylar. Öğrenci staj başlangıç tarihinin 1 gün öncesinde Sigorta İşe Giriş Bildirgesi’ni http://mfstajservisi.pau.edu.tr adresinden temin edebilir.

5.     Bölüm Staj Koordünatörlüğü onaylanan Staj Başvuru Formu’nu imzalayarak öğrenciye e-posta yoluyla gönderir.

Staj Süreci

6.     Staj süresince öğrenci, şablonu bölüm web sayfasında bulunan staj defterini dijital olarak doldurur.

Staj Sonrası İşlemler

7.     Staj bitiminde öğrenci staj defteri, staj değerlendirme formu ve da önce saklanan ıslak imzalı başvuru formunu posta veya kargo yoluyla Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Sekreterliği’ne gönderir. Kargonun takibinin yapılması ve bölüm sekreterliğine ulaşması öğrencinin sorumluluğundadır. Bölüm sekreterliğine belgeleri ulaşmayan öğrencilerin stajları değerlendirilmeyecektir. Öğrencinin mezuniyet durumu söz konusu değilse staj belgeleri 2020-2021 Güz dönemi derslerinin başlamasından 1 ay sonraki tarihe kadar gönderilebilir.

Adres: Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü, Mühendislik Fakültesi, A Blok, 2.Kat Bilgisayar Mühendisliği, 20160, Pamukkale/DENİZLİ

Telefon: 0 258 296 31 32

Eposta: bilgisayarbolsek@pau.edu.tr

8.     Bölüm staj koordinatörlüğü staj evrakları bölüm sekreterliğine ulaşan öğrencinin stajını yönergede belirtilen süre içerisinde değerlendirir ve notunu sisteme girer. Mezuniyet durumu olan öğrencilerin defterlerinin erken okunması için bölüm staj koordinatörlüğü ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Dikkat Edilecek Hususlar:

• Yukarda bahsedilen staj süreci COVID-19 salgını süresince geçerli olacaktır ve 2020 yaz stajlarını kapsamaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarında bir değişiklik yapılmamıştır.

• Öğrencilerin staj başvuru süresince belgelerini bölüm staj koordinatörlüğüne gönderdikten sonra staj başvuru ekranındaki “Onaya Gönder” düğmesine basmaları gerekmektedir. Aksi takdirde bölüm staj koordinatörlüğünün stajı onaylaması mümkün değildir.

• Bu süreçte aileniz ve sevdiklerinizi riske atmamak için sadece uzaktan yapılacak stajlara izin verilecektir.

• Güncelleme: Covid-19 salgını nedeniyle 2019-2020 yaz döneminin uzaktan eğitimle gerçekleştirileceği anlaşılmıştır. Bu süreçte öğrencilerimiz, yaz okulundaki derslerini aksatmayacak şekilde yaz okulu sürecinde stajlarını yapabileceklerdir(22.06.2020).

BÖLÜM STAJ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Staj Koordinatörü: Öğr.Gör. Şevket Umut ÇAKIR(sucakir@pau.edu.tr)

Üye: Dr.Öğr.Üyesi Elif HAYTAOĞLU(eacar@pau.edu.tr)

Üye: Dr.Öğr.Üyesi Alper UĞUR(augur@pau.edu.tr)