Announcements

SunMonTueWedThuFriSat
View All

2021/2022 Güz Yarıyılı Lisans Tezleri Uygulama Esasları

- Tez yapacak öğrencilerin, Lisans Tezi derslerinden birine(Lisans Tezi-I ve Lisans Tezi-II) kayıtlı olması zorunludur. Tez dersine kayıtlı olmayan bir öğrenci ile grup oluşturulamaz ve birlikte tez yapılamaz. Grup olarak tez yapacak öğrencilerin tercihen aynı derse kayıtlı olmaları gerekir. Farklı şubelere kayıtlı olabilirler. Ancak farklı şubelere kayıt olan öğrenciler her iki danışman hocamızı da bilgilendirmelidir.

- Öğrencilerin bir defa tez önerisi verdikten sonra, diğer dönemde mümkün olduğunca tezin konusunu değiştirmemeleri istenecektir. Tez önerileri 1 Ekim 2021 tarihine kadar tez danışmanı hocalarına gönderilmelidir.

- 5 Ekim 2021 Salı günü saat 18:00'de, öğrenciler maksimum 5 dakikalık ve 5 slaydı geçmeyecek şekilde tez önerilerini bölüm hocalarımıza online olarak sunacaklardır. Hocalarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi tez dersi alan öğrencilerin sayılarına göre gruplara bölerek, sunumlar gerçekleştirilecektir. Lisans tezi-II dersi alan ve daha önce tez önerisi yapmamış (mühendislik tamamlama öğrencisi, Erasmus vb. gibi farklı dönemlerde tez dersi alan öğrencilerimiz) öğrenciler varsa bu öğrenciler de danışman hocalarımızı bilgilendirerek aynı gün sunum yapacaktır.

- Lisans Tezi -I ve Lisans Tezi-II dersilerinin Vize notu yerine dönem sonunda bölüm hocalarımıza sunum yapmaları, Final notu yerine ise, bölümümüzün Latex şablonunu kullanarak hazırladıkları tez dokümanlarını, Lisans Tezi -I için; Giriş ve  Literatür kısmı, Lisans Tezi -II için ise; tezlerinin tamanını yazılı olacak şekilde 10 Ocak 2022 tarihine kadar tez danışmanı hocalarına teslim etmeleri gereklidir.

- Lisans Tezi dersi için hazırlanacak olan dokümanlarda  bölümümüzün Latex şablonu kullanılacaktır.

- Tez dersleri güz dönemi/bahar döneminde alınabilir. Tez derslerinin Yaz okulunda alınması mümkün olmayacaktır.

Dönem boyunca Tez takvimimiz ise şu şekildedir:

- 1 Ekim 2021: Öğrencilerin tez öneri formlarını tez danışmanlarına göndermeleri (İmzalı bir şekilde)

- 5 Ekim 2021: Öğrencilerin tez önerilerini Microsoft Teams üzerinden bölüm hocalarımıza sunmaları

- 28 Aralık 2021: Lisans Tezi -I dersi alan Öğrencilerin Vize notu yerine geçecek tez sunumu yapmaları (Yüz yüze veya Teams ortamı)

- 29 Aralık 2021: Lisans Tezi -II dersi alan Öğrencilerin Vize notu yerine geçecek tez sunumu yapmaları (Yüz yüze veya Teams ortamı)

- 10 Ocak 2022: Tez dokümanlarının danışman hocalara gönderilmesinin son günü

* Tez öneri formu, tez savunması ve tez yazım kuralları ile ilgili dokümanları ekteki sıkıştırılmış dosya içerisinde bulabilirsiniz.

Documents Attached