Güncellenme Tarihi: 30 Haziran 2021

100/2000 YÖK Doktora Bursu Usul ve Esaslardaki Değişiklik Hakkında

Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar'ın "Programın Yürütülmesi" başlıklı 9 uncu maddesinin sonuna;

"(7) Bursiyer öğrenci, bursiyeri olduğu alt alan ile ilgili yurt içinde veya yurt dışında yayınlanan makaleleri ve sunulan tebliğlerinde; hazırladığı doktora tezinde 100/2000 YÖK Doktora Bursiyeri olduğunu belirtir.
(8) Bursiyer öğrencinin bu usul ve esaslarda belirtilen koşulları sağlayarak eğitimini tamamlaması ve başarılı bir şekilde mezun olması halinde, bursiyer ile ilgili "Mezun Bilgi Formu" Üniversitesi tarafından YÖK'e iletilir." Hükümleri eklenmiştir.

Yukarıda eklenen hükümler doğrultusunda bursiyerler, hazırladıkları doktora tezinin başlık bölümünde bulunan "Bilgilendirme" kısmında veya "Teşekkürler" kısmında "100/2000 Doktora Bursiyeri" olduklarını belirteceklerdir. Ayrıca mezun olan bursiyerler için "Mezun Bilgi Formu" PDF formatında doldurulacaktır.

İlgili yazıyı ve formları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.