Acıpayam Meslek Yüksekokulu

2019-2020 Yaz Dönemi staj tarihleri

Kamu kurumlarında staj yapacak öğrenciler için 22 Haziran-5 Ağustos 2020
Özel sektörde staj yapacak öğrenciler için 22 Haziran-27 Temmuz 2020

Staj İşlemleri İçin Evraklar Pusula Bilgi Sistemi Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminden Stajlar bölümünden alınacak. Bu sistemin uygulaması ilerleyen zamanlarda açılacak. Öğrenciler staj işlemi için gerekli evrakları bu sistem üzerinden aldıktan sonra imza için danışmanlarına götürecek. Stajla ilgili bölüm sistemde açılınca tekrar bilgi verilecek.

STAJ BAŞVURU İŞLEMLERİ

PUSULADAKİ İŞLEMLER

Adım 1: http://pusula.pau.edu.tradresinde Öğrenci Bilgi Sistemine girilir. Staj işlemleri menüsünden staj başvuru linkine tıklanır.

Adım 2: Yeni başvuru butonuna tıklanır.

Adım 3: Yapılacak Staj Türü seçilir.

Adım 4: Staj yapılacak iş yeri bilgileri girilir.

Adım 5: Staj tarihleri sisteme girilir ve ekle butonu tıklanır.

Adım 6: Kaydet ve onaya gönder butonu tıklanır. ( BAŞVURUYU KAYDET ve ONAYA GÖNDER BUTONU ÖNEMLİ. LÜTFEN BU İŞLEMİ BİLGİSAYARDAN YAPINIZ. TELEFON İLE YAPILAN İŞLEMLERDE KAYDET KISMI GÖRÜNMEDİĞİNDEN, BAŞVURU TAMAMLANMIYOR. GEÇERSİZ SAYILIYOR.)

Adım 7: STAJ BAŞVURU FORMUNUN YAZDIRILMASI

Başvuru kaydedildikten sonra yazdır butonu ile formun çıktısı alınır. Çıktıda 2 sayfa Staj Yeri Onay Formu, 1 sayfa Zorunlu Staj Belgesi bulunmaktadır.

Adım 8: FORMLARIN İMZALATILMASI (DANIŞMAN VE İŞ YERİNE)

Zorunlu Staj Belgesi danışmana imzalatılır ve staj yapılacak kuruma verilir. Staj Yeri Onay Formu (2 nüsha) iş yerine onaylatılır. Bir tanesi staj yapacağınız yer imzalayıp kaşeledikten sonra danışmana verilir.

EVRAKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

" Staj İş Yeri Formu" ve " STAJ KABUL FORMU" ismini taşıyan belgeler var.  Bu belgelerin  çıktısını alıp doldurmanız gerekmektedir. "Staj İş Yeri Formu" adını taşıyan belgeyi danışmanınıza imzalatmanız gerekiyor. Bu belge sigorta ve prim işlemleri ile ilgili durumu staj yapacağınız kuruma beyan etmektedir. Ve danışman imzası ile kuruma götürürsünüz. Diğeri ise Stajınızın resmi ve zorunlu olduğunu ve başvurunuzun kurum/firma tarafından kabul edildiğini anlatmaktadır.  Bu belgenin staj yapacağınız kurum tarafından imzalanması ve kaşelenmesi gerekmektedir. Kurum/firma stajınızı kabul ettiğini bildirir ve o belgeyi danışmana geri getirirsiniz. Danışmanınıza bu 2 belgeyi ve pusuladan çıktı aldığınız belgeleri getirmeniz ve bunları imzalatmalısınız.

NOT: STAJ İŞLEMLERİNİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN BAŞVURUYU BİLGİSAYARDAN YAPINIZ. ARA TATİLDE STAJ YAPACAĞINIZ YERE GİDERKEN STAJ BAŞVURU EVRAKLARINIZI YANINIZDA GÖTÜRÜNÜZ.