Acıpayam Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2021

REKTÖR KUTLUHAN'DAN ACIPAYAM MYO'YA ZİYARET

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Üniversite Üst Yönetimi ile birlikte Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Meslek Yüksekokulu’nda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Kutluhan ve beraberindeki heyet daha sonra zirai faaliyetlerin yapılacağı Üniversiteye tahsis edilmiş olan araziyi gezdi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi düzenlenen toplantıda Acıpayam MYO ile ilgili bir sunum yaptı.

Acıpayam MYO’da gerçekleşen toplantıya PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Çiçek, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan, PAÜ Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Merkezi (PAÜ BİYOM), Tohum Islahı ve Genetik Araştırma ve Uygulama ve Araştırma Merkezi (TİGAM) ve Çal MYO’da bitki ıslahı projeleri yürüten öğretim üyeleri; Prof. Dr. Ali Ramazan Alan, Prof. Dr. İsmet Yıldırım,  PAÜ Çal MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Yeşilyurt Er, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çelik,  PAÜ Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, Uzman Ezgi Okan Arıkan, Uzman Aliye Yıldırım Keskin, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Acıpayam MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sinan Avan ve Öğr. Gör. Cevat Sercan Özer ve Acıpayam MYO öğretim görevlileri katıldı.

Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi, okulun işleyişi, dönem öncesi ve süresince yapılan çalışmalar, okulda aktif olarak faaliyet gösteren bölüm ve programlar ile doluluk oranları ve yüksekokul ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlar hakkında Rektör Kutluhan ve beraberindekilere bilgi verdi. Acıpayam MYO’da bulunan mevcut ve açılması düşünülen programlar ile Gıda İşleme ve Veterinerlik Bölümü öğrencilerinin bölgede bulunan kuruluşlarda yapacakları uygulamaları arttırmaya yönelik planlamalar yapıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan aynı zamanda hem akademik hem idari personelin görüş, öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca toplantıda meslek yüksekokulu ile belediyenin ortak çalışmaları ile gerçekleştirilmesi düşünülen projeler masaya yatırıldı. Toplantıda yaptığı konuşmasında Acıpayam MYO’nun genç, dinamik ve donanımlı bir kadrosu olduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Üreten Üniversite” ruhuyla hiç durmadan çalışmanın önemine de vurgu yaparak yüksekokul akademik ve idari personelden beklentilerini dile getirdi. Acıpayam Meslek Yüksekokulu ile ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Kutluhan, Acıpayam MYO Müdürü Öğr. Gör. Senem Tüfekçi’yi tebrik etti.

Meslek Yüksekokulu’nda yapılan toplantının ardından Rektör Kutluhan, beraberindeki öğretim üyeleri, Acıpayam MYO yönetimi, Veterinerlik Bölümü öğretim görevlileri ve uzmanlarla birlikte Acıpayam ilçesi sınırları içinde, Yassıhöyük mevkiinde yer alan ve daha öncesinde Üniversiteye tahsis edilmiş olan 800 dekarlık tarım arazisinde incelemelerde bulundu. Rektör Kutluhan Üniversitenin elinde çok kıymetli bir tarım arazisi olduğunu, bu arazinin işlenip üniversiteye, bölgeye ve de ülkeye birçok katkısının olabileceğinden söz ederken beraberindeki heyet ile birlikte görüş alışverişinde bulundu. Burada gerçekleştirilen görüşmede, Üniversite çatısı altında gerçekleştirilen farklı ıslah programlarının yürütülmesi için çok uygun şartlara sahip olan arazinin Acıpayam MYO’da bulunan tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili bölümleri için mükemmel bir uygulama alanı olacağı konusunda fikir birliğine varıldı.