Acıpayam Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2020

CORONA VİRÜSÜ VE VİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI Konferansı

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu dünya gündemini sarsan corona virüsü ile ilgili bir konferans düzenledi. Corona Virüsü ve Virüsten Korunma Yolları başlığı taşıyan konferansın konuşmacısı PAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut idi. Acıpayam MYO’nda düzenlenen konferansa Kaymakam Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Yüksekokul idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Çin’de başlayan ve farklı ülkelerde de görülen corona virüsü salgını ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Turgut, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Sağlık Bakanlığımızın ve hastanelerimizin aldığı önlemler, bilgi kirliliği, diğer salgın hastalıklar, karantina, hastalığın bulaşma şekilleri, olguların özellikleri, bulgular ve vakalar, korunma yöntemleri başlıklarında çok sayıda bilgi aktardı. Ülkemizin erken harekete geçtiğine ve herhangi bir bilgi saklamanın söz konusu olmadığına da değinen Prof. Dr. Hüseyin Turgut, ülkemizde alınan önlemleri yeterli bulduğunu, sağlıklı ve doğru bilgi için Sağlık Bakanlığı’nın, Toplum Sağlığı Merkezlerinin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün güncellenen verilerine bakmamız gerektiğinin altını çizdi. Özellikle metropol şehirlerdeki hastanelerin enfeksiyon bulaşmasını önleyecek sıkı tedbirler konusunda hazır olması gerektiğini ifade eden Turgut virüsün yaz mevsimine doğru etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirtti. Bu virüsün etkileyeceği risk grupları hakkında da bilgi veren Turgut, karantina koşulları hakkında da açıklama yaptı. Çin’in daha önceki salgınlarda olan tecrübesi ve başarısı nedeniyle bu ülkeye güven duyulduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Acil Durum ilan etmekte bu yüzden geciktiğini belirten Prof. Hüseyin Turgut, bu acil durum ilanı ile bazı yaptırımların uygulandığını açıkladı. Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine de değinen Turgut, Dünya Sağlık Örgütü’nün bu konuya da önlemler aldığını, sosyal medya platformlarıyla anlaşma sağlandığını ve güvenilir bilginin paylaşılması için çalışmaların başladığını aktardı. Bu virüsten korunmak kadar güvenilir bilgiye ulaşmanın da önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hüseyin Turgut, virüsten korunma yollarında en etkin yöntem olan solunum hijyenine ve el yıkama alışkanlığına vurgu yaptı. Doğru ve sık el yıkamanın her türlü hastalığa karşı önemli bir tedbir olduğunu belirten Turgut, suya ve sabuna dokunun önerisinde bulundu. Maske kullanımında da yanlış uygulamalar olduğunu anlatan Turgut, hastalığının doğrudan tedavisi için zamana ihtiyaç olduğunu ve şu an destekleyici tedavilerin uygulandığını belirtti.