ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ

Programın Amacı;

Dünyada ve Ülkemizde hızla gelişmekte olan Organik Tarım Sektörünün ihtiyacı olan Uzman ihtiyacını karşılamak için bilgi ve beceriye sahip nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Küçük, Büyük ve orta ölçekli işletme veya kuruluşların tarım, organik tarım tekniklerini bilinçli şekilde uygulayabilen, bilgi ve beceriye sahip, organik tarımda bizzat görev alabilen, kamu ve özel kuruluşlara sağlıklı hizmetler verebilecek, doğayı ve insan sağlığına önem veren bireyler yetiştirmek ve bunları toplumun istifadesine sunmaktır. Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü; organik tarım alanında bilimsel yöntemlerle çalışabilecek, topluma sağlıklı gıdalar temini ve bunları tüketme olanağı sağlayabilecek, bio-güvenlik ve bio-çeşitlilik önemini kavramış, dünyada organik tarım konusundaki yeni yaklaşımlara uyum sağlayabilecek, pazarlama, üretim ve işleme konularında bilgi sahibi olan girişimci-tarımcılar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Programı Bitirenlerin Alacağı Ünvan;

Organik Tarım Programını bitirenler Lisans Diploması almaya hak kazanırlar. Diplomada "Organik Tarım İşletmeciliği", unvanı kazanırlar.  "Organik Tarım İşletmeciliği Programı lisansını tamamlamıştır" ibaresi yer alacaktır.

İstihdam Alanları;

Bu programı bitirenler tarım işletmelerinde, devlete ait laboratuvar, ilgili sektörde yer alan işletmelerde, arazi gibi alanlarda görev yaparlar. Özel girişimcilerin seraları, işletmeleri, arazi ve bağ, bahçelerinde uzman olarak, belediyeler ait kuruluşlarda iş imkânı bulabilirler. Ayrıca kendileride bu işleri bağlı olmaksızın bilgi ve becerileriyle yapabilirler.

 

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Ders Programları

OTİ Normal Öğretim Ders Programları

OTİ İkinci Öğretim Ders Programları

Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Organik Tarım Nedir? / Amacı? / Ne değildir? 

Ekli Belgeler