<Ekim 2017>
Güncellenme Tarihi: 16 Haziran 2017

YAZ OKULU VE BÜTÜNLEME

Sevgili öğrenciler,

2016-2017 Yaz döneminde Uygulamalı Bilimler Y.O.'nda yaz okulu açılmayacaktır. Öğrencilerimizin 20-29 Mayıs 2017 Tarihleri arasında pusula bilgi sisteminden Güz ve Bahar dönemi için, ders bazında YAZ OKULU yada BÜTÜNLEME tercihi yapmaları gerekmektedir. (Ortalaması D1 ve D2 olanlar bütünlemeye giremez mezuniyet aşamasındakiler hariç)

Yaz okulu tercihi yapan öğrencilerimiz Pamukkale üniversitesinin yaz okulu açılan diğer birimlerden yada diğer üniversitelerin yaz okulu açılan bölümlerinden ders alabilmeleri için gerekli şartlar aşağıda belirtilmiştir;

1) Öğrenci bütünleme sınavına girme tercihinde bulunduğu dersler için yaz okulunda kayıt yaptıramayacaktır. Bütünleme tercihi yapılan dersin sınavına girilmese dahi yaz okulunda tercih yapılan derse kayıt hakkı verilmeyecektir.

2) Yaz Okulunda bir öğrenci toplam onbeş (15) AKTS ders alabilecektir.Ancak yaz döneminde bir öğrencinin alacağı derslerin haftalık ders saati toplamı 30 saatten fazla olamaz.

3) Yaz okulu programından alınan dersin kredisi (AKTS), eşdeğer tutulacağı dersin kredisine (AKTS) eşit veya fazla olma şartı aranır. Bu şart sağlanmadığı taktirde, nihai olarak haftalık ders saatinin eşit ya da daha fazla olması şartı aranmaktadır.

4) Üniversitemiz Senatosunun Kararı Gereği: Yaz Okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler üniversitemize kayıt yaptırdığı yılın taban puanı üniversitemizin ilgili programının taban puanından yüksek olan yükseköğretim kurumlarından/programlarından yandal ve çift anadal dahil ders/dersler alabileceklerdir. Farklı puan türleri olan programlarda ise öğrencinin üniversitemize kayıt yaptırdığı yılın taban puanları dikkate alınarak, akademik birimler tarafından karar verilecektir.

Aşağıdaki adımları takip ederek yaz okulu başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz;

1) Yüksekokulumuza dilekçe verilmesi. (Evrakların ıslak imza ile teslim edilmesi gerektiği için faks ile gönderilen evraklar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Ayrıca öğrencinin bizzat kendisi tarafından evrakların teslim edilmesi gerektiği için kargo/kurye/posta v.b. şekilde gönderilen evraklar dikkate alınmayacaktır.)

*Dilekçe örneği aşağıda verilmiştir.

2) Dilekçenin ekinde onaylı ders içeriklerini ilgili okulun fakülte/yüksekokul bölümlerinden getirilmesi.

3) İlgili yıla ait taban puanlarını gösterir belge.

4) Bölüm başkanından uygundur onayının alınması.

5) Birim öğrenci işlerine teslim edilmesi.