Bizi Takip Edin

Güncellenme Tarihi: 10 Şubat 2020

Doç. Dr. Oktay ERDOĞAN 2020 YILI BİTKİ SAĞLIĞI ARAŞTIRMALARI PROJE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından 3 - 8 Şubat 2020 tarihleri arasında, Antalya’da düzenlenen “Bitki Sağlığı Araştırmaları Proje Değerlendirme Toplantısına Yüksekokulumuz Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay ERDOĞAN’da davet edilmiştir. 3 Şubat’ta gerçekleştirilen toplantının açılış programına Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa AKSU katılmış ve açılış konuşması Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Sayın Özkan KAYACAN tarafından gerçekleştirilmiştir. Toplantıda ilk gün “Bir Tohumun Hikâyesi” konulu sinevizyon gösterisi ile “TAGEM Vizyon” isimli bir sunum da yapılmıştır. Söz konusu toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığının Merkez Kuruluşları, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri ve Araştırma Yetkisi Verilmiş Kuruluşlar, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, İlgili Bakanlık Kuruluşları ve Özel Sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 700 kişi katılmıştır.

Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Hububat, Endüstri, Sebze ve Süs Bitkileri, Meyve ve Bağ Hastalıkları Alt Çalışma Grubuna ait projelerin değerlendirildiği toplantıda "Tarımsal Araştırma Yönetim Talimatı" doğrultusunda,  yeni teklif projeler, devam eden projeler ve sonuçlanan projelerin görüşülmesi, araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılması ve yayınlanmasını karara bağlamak amacıyla  değerlendirmeler yapılmıştır. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona ermiştir.