<Ağustos 2017>
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2017

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı

Çanakkale'de kutsal değerleri uğrunda var gücüyle savaşan nesiller, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini dünyaya ilan ederken, milletimizin hürriyet, istiklal, vatan ve bayrağına sahip çıkma kararlılığını haykırmışlardır. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Bize hükmeden, bizi tutsak etmeye çalışan kuvvetlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıldönümünde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin birlikte gerçekleştirdikleri Anma Programında, tüm salonu dolduran öğrencilerimizle aziz şehitlerimiz için saygı duruşuve  ardından İstiklal Marşı okundu. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Nezahat Belen tarafından günün anlamı ve Çanakkale Savaşında Türk İnsanının destanı anlatıldı. Öğrencilerimiz tarafından sunulan “Son Kale” isimli tiyatral gösterimde, Yozgatlı Kınalı Hasan ve Hikayesi sahneye konulmuştur. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök tarafından yapılan konuşmaların ardından teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi. Daha sonra ise “Son Kale Çanakkale“ isimli film gösterimi sunuldu.