TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 03 Şubat 2020

Kayıt ve ekle-sil onaylama işlemleri hakkında önemli duyuru

Öğrencilerimizin 03-07.02.2020 tarihleri arasında Pusula Bilgi Sistemi üzerinden Ekle-sil onaylama işlemi yapması gerekmektedir.

Öğrenci ekle-sil işlemini yaptıktan sonra danışmanlar tarafından ekle-sil işlemi kontrol edilerek onayı verilecektir.

Ders kayıt ve ekle sil ile ilgili önemli bilgiler aşağıda yer almaktadır:

(1) Öğrenciler her yarıyıl kaydını yeniler. Kayıt yenileme işlemi sırasında öğrenciler derse/derslere sistem üzerinden kayıt olur.

(2) Danışman, öğrencilerin ders kayıt döneminde seçtiği dersleri sistem üzerinden kontrol ederek, ders kaydı hakkında varsa görüş bildirir.

(3) Bir bölümde ilgili yarıyılda açılması planlanan zorunlu ve seçmeli dersler, kayıt öncesi ilan edilir. Şube sayılarına, seçmeli derslerin açılıp açılmayacağına, Senato tarafından belirlenen esaslara göre ilgili yönetim kurulunca karar verilir.

(4) Mazereti nedeniyle ders kayıt dönemi içerisinde ders kaydını yapamayan ve mazereti ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen öğrenciler ile ders kaydında seçtiği derslerde değişiklik yapmak isteyen öğrenciler ekle-sil-onayla günlerinde ders kayıtlarını yapar.

(5) Ekle-sil-onayla tarihlerinde ders kaydında düzeltme ihtiyacı olan öğrenciler, sistem üzerinden, ders kayıtlarını kontrol ederek varsa yanlışlıkları düzeltir, ders kayıt döneminde alıp vazgeçtiği dersleri siler ve ders kayıt döneminde alamadığı ve almak istediği dersleri ekler. Öğrenci tüm bu işlemleri yaptıktan sonra sistem üzerinden ders kaydını onaylar.

(6) Ekle-sil-onayla tarihlerinde öğrencinin ders kaydında yaptığı işlemler sistem üzerinde danışman tarafından kontrol edilerek, varsa öğrenciye görüş bildirilir.

(7) Öğrenci tarafından onaylanmış derslerin listesi sistem tarafından elektronik ortamda doküman olarak öğrenciye, danışmana gönderilir.

(8) Ekle-sil-onayla işlemlerinin bitiş tarihinden sonra, ders kaydı kesinleşmiş sayılır ve değiştirilemez. Anlaşmazlık hallerinde sistemdeki kayıtlar geçerli sayılır.

(9) Ders kayıt tarihlerinde derslere kayıt olan, ekle-sil-onayla tarihlerinde dersler üzerinde hiçbir işlem yapmayan öğrenci, ders kayıt tarihlerinde kayıt olduğu derslerin doğruluğunu kabul etmiş sayılır.

Not: Mazeretli ders kayıt talebi için ilgili birimlere dilekçe verilmesinin son günü 05.02.2020'dur.