<Mayıs 2018>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2017

Dr. Sedef İnan’ın konuk edildiği ‘Bugün Benim Doğum Günüm’ isimli sunumunda kanserde erken tanıya dikkat çekildi.

Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sunum yapan Denizli Merkezefendi Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Sorumlusu Dr. Sedef İnan yaptığı sunumda kanserde risk düetkenleri,  kanserin belirtileri, erken tanı ve tedavi konularında katılımcılara bilgi verdi.Sunumunda kanserde ölüm oranını düşürmek ve kaliteli bir yaşam için en iyi yolun erken tanı ve tedavi olduğunu vurgulayan Dr. İnan kanserde erken tanı yöntemlerine de değindi. Meme kanseri, Serviks kanseri, Prostat kanseri, Kolorektal kanser türleri hakkında katılımcılara bilgiler veren Dr. İnan, KETEM olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Dünyada her üç dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konup; her on bir dakikada bir kadının meme kanseri yüzünden hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Sedef İnan, yirmi yaşını aşmış kadınların her ay kendi kendilerine meme muayenesi yapmalarını ve kırk yaşını aşmış kadınların ise iki yılda bir mamografi çektirmelerini önerdi.

Haftada üç kez yapılacak egzersizin kanser riskini %40 azalttığını vurgulayan Dr. İnan, doğal beslenmenin kanserden korunma konusunda çok önemli bir konu olduğunu belirtti. Kanserde erken tanı ile kanserin tedavisinin kolaylaşacağına, tedavi giderlerinin azalacağına, doku ve organ kaybının önleneceğine ve en önemlisi hayat kurtardığının altını çizen Dr. Sedef İnan, sağlığın her şeyden önemli olduğunu hatırlatarak herkese sağlıklı bir ömür diledi.

Etkinliğin sonunda, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nilgün Kabay, Dr. Sedef İnan’a günün anısına hediye takdim etti.