Menü

Etkinlik Takvimi

<Mayıs 2019>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
Tümünü Gör

Aşçılık Programı; otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü  gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir.

 

Pişirme Yöntemleri I-II,  Mutfak Çeşitleri, Yöresel Mutfaklar, Soğuk Mutfağı, Ziyafet Mutfağı, Yiyecek-İçeçek Servisi I-II, Dünya Mutfakları , Pastane Ürünleri, Yemek Süsleme Sanatı, Gösteri servisi, vb uygulama dersleri ile öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirirler;

 

Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar, “Aşçı” unvanını kazanarak; turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle; araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

 

Uygulama dersleri aşçı üniforması ve mutfak araç-gereçleri ile eğitim atölyemizde gerçekleştirilir.

 

Bu programı başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki Örgün eğitim veren 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler. 

 

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

Aile ve Tüketici Bilimleri

Beslenme ve Diyetetik

Gastronomi

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

 

Bölüm Öğretim Elamanları:

Öğr. Gör. Figen YÜCE / Bölüm Başkanı

Öğr. Gör. Sinem TÜRK ASLAN / Program Başkanı

Öğr. Gör. Nusret Ercan ŞENLİKCİ

 

--------------------------------------------------------------------------------

Cookery Program; hotel, restaurant, food factory, fast-food, patisserie, etc. preparing food and drink, providing a presentation, can apply a business plan, the sense of smell and taste improved, quick and regular work, careful and meticulous, high sense of responsibility, hygiene and health The aim of this course is to educate young food and beverage personnel who are interested in the subjects and who are equipped with the necessary knowledge and skills and who can compete in the international arena.

Cooking Methods I-II, Kitchen Varieties, Local Cuisine, Cold Cuisine, Banquet Cuisine, Food and Drink Service I-II, World Cuisine, Pastry Products, Food Decoration Art, Demonstration services, etc.

Graduates of the Cookery Program, "Chef" won by winning the title; in touristic certificated enterprises, restaurants, food factories (catering companies), aircraft-ship-train-bus-hospital kitchens; head chef, head chef, part chef, sauce chef, fish chef, grill chef, roast chef, grill chef, soup chef, vegetable chef, joker chef (change cook), cold chef, pastry chef, butcher, chop, chef rankings etc; research chief (test cook), kitchen scientist, food and beverage manager, food supply manager, kitchen manager, restaurant inspector-coordinator, restaurant manager etc. can work in the staff. They can also serve the community under the names of food researcher, food writer, food processor, food stylist, food architect, menu developer, recipe developer, food and beverage educator.

Application courses are carried out in our workshop with cook uniforms and kitchen tools.

Those who successfully complete this program can pass to the following 4-year undergraduate programs in the formal education program provided that they are successful in the Vertical Transition Exam (DGS) carried out by ÖSYM.

Undergraduate Programs:

Family and Consumer Sciences
Nutrition and Dietetics
Gastronomy
Culinary Arts and Management

Department Teaching Units:

Lecturer. Figen YÜCE / Head of Department
Lecturer. Sinem TÜRK ASLAN / Head of Program
Lecturer. Nusret Ercan ŞENLİKCİ