Menü

Etkinlik Takvimi

<Eylül 2017>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
Tümünü Gör

Aşçılık Programı; otel, lokanta, yemek fabrikası, fast-food, pastane vb yerlerde yiyecek-içecek hazırlayan ve sunumunu sağlayan, bir iş planını uygulayabilen, koku ve tat alma duyusu gelişmiş, çabuk ve düzenli çalışabilen, dikkatli ve titiz, sorumluluk duygusu yüksek, hijyen ve sağlık konularına dikkat eden, yurt içi ve yurt dışı yiyecek içecek işletmelerinde aranan insan gücü  gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yiyecek içecek elamanları yetiştirmektir.

 

Pişirme Yöntemleri I-II,  Mutfak Çeşitleri, Yöresel Mutfaklar, Soğuk Mutfağı, Ziyafet Mutfağı, Yiyecek-İçeçek Servisi I-II, Dünya Mutfakları , Pastane Ürünleri, Yemek Süsleme Sanatı, Gösteri servisi, vb uygulama dersleri ile öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirirler;

 

Aşçılık Programı’ndan mezun olanlar, “Aşçı” unvanını kazanarak; turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında (catering şirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında; aşçı başı, aşçı başı yardımcısı, kısım şefi, sos şefi, balık şefi, ızgara şefi, kızartmalar şefi, ızgara şefi, çorba şefi, sebze şefi, joker şef (değişim aşçısı), soğuk şefi, pastane şefi, kasap, dömi şefi, komi vb rütbelerle; araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedariği yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca yemek araştırmacısı, yemek yazarı, gıda işleyicisi, yemek stilisti, yemek mimarı, menü geliştirici, tarif geliştirici, yiyecek-içecek eğiticisi vb isimler altında da topluma hizmet sunabilmektedirler.

 

Uygulama dersleri aşçı üniforması ve mutfak araç-gereçleri ile eğitim atölyemizde gerçekleştirilir.

 

Bu programı başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki Örgün eğitim veren 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler. 

 

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:

Aile ve Tüketici Bilimleri

Beslenme ve Diyetetik

Gastronomi

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

 

Öğr. Gör. Nusret Ercan ŞENLİKÇİ

Aşçılık Program Başkanı