<Haziran 2018>
Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2018

Staj İle İlgili Önemli Tarihler

STAJ BAŞVURU EVRAKLARININ TESLİM TARİHİ VE YERİ

Staj başvuru evraklarının staj yapılacak kurum/kuruluştaki yetkili kişi tarafından onayından sonra program staj danışmanına imzalatılması ve 11.05.2018 mesai bitimine kadar Tavas Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

STAJ BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHİ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüksekokulumuz programlarından Organik Tarım Programı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ile Aşçılık Programında öğrenim gören öğrencilerimiz stajlarına 18.06.2018’de başlayıp 27.07.2018’de bitireceklerdir.

STAJ DEFTERİNİN YÜKSEKOKULUMUZA TESLİM TARİHİ

Staj bitiminden itibaren 10.08.2018 tarihi mesai bitimine kadar staj defterlerinin imza ve kaşeleri eksiksiz bir şekilde Tavas Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

KABUL EDİLEN STAJ YERLERİ

AŞÇILIK PROGRAMI

Aşçılık Programında staj yapacak öğrencilerin, otel, tatil köyleri ve lokantalarda staj yapmalarına; otel ve tatil köyünde staj yapacak öğrencilerin dört yıldız ve üstü olduğuna dair, lokantada yapacak öğrencilerin ise 1. sınıf turizm işletmesi olduğuna dair belge getirmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin bulduğu bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.

ORGANİK TARIM İLE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER PROGRAMI

Organik Tarım ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programlarında staj yapacak öğrenciler, fide ve fidan üretimi yapan işletmeler, seralar, sabun, krem, vb. bakım ürünleri üretimi yapan kozmetik işletmeleri, botanik bahçeleri, belediyelere ait tıbbi ve ıtri bitkiler merkezleri, toprak ve yaprak analizi yapan kurum ve kuruluşlar, Üniversitelere bağlı araştırma ve uygulama alanları ile Tarım Bakanlığı’na bağlı araştırma enstitülerinde staj yapabilirler. Öğrencilerin bulduğu bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ PROGRAMI

İş Sağlığı ve Güvenliği Programında staj yapacak öğrenciler, maden, inşaat ve makine işleri, otomotiv üretimi, yapı işleri (kanal, tünel, kanalizasyon vb.), bina işleri, teknik işler ve bu gibi alanlarda faaliyet gösteren ve sınıfına uygun İş Güvenliği Uzmanı bulunan işletmeler ve OSGB’ler de (Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri) staj yapabilirler. Öğrencilerin bulduğu bunların dışındaki staj yerleri kabul edilmeyecektir.