Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2016

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI 1. LİG’DE

12-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Üniversitemizin katılımıyla Üniversitelerarası Erkek Basketbol 2. Ligi düzenlendi.

Üniversite takımımız, Antrenör Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Çelik yönetiminde 12 sporcu  ile katıldığı turnuvada çok büyük bir mücadele örneği göstererek 6 yıl sonra Üniversiteler 1.Ligi’ne yükselmeye hak kazanmıştır.

Turnuvanın ilk gününde grubun en güçlü ekiplerinden Selçuk Üniversitesiyle oynayan takımımız, maç öncesi sahaya iki takımın oyuncularının bir gün önce İstanbul’daki hain terör saldırısını lanetleyen pankartla çıkması herkesten büyük alkış ve destek almıştır. Baştan sona çekişme içinde geçen maçı son saniye basketi ile 59-57 Selçuk Üniversitesi kazanmıştır.        1. Lige yükselmek için sonraki 4 (dört) maçını da kazanması gereken üniversite takımımız sırasıyla;

KTO  Karatay Üniversitesini 68-45,

Uşak Üniversitesini çok çekişmeli bir maç sonucunda 71-69,

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’ni yine çok çekişmeli bir maç sonunda 55-52

Son gün İzmir YüksekTeknoloji Üniversitesi’ni 59-42 yenerek yıllar sonra Üniversiteler 1. Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanmıştır.

Turnuva boyunca mücadeleyi ve centilmenliği elinden bırakmayan takımımız herkes tarafından takdir edilerek haklı bir başarı elde etmiştir.

Başta antrenörümüz, sporcularımız ve emeği geçen herkesi kutluyor, Üniversitemiz yönetimine verdiği destek için teşekkür ediyoruz.