Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2017

Pamukkale Üniversitesi'nde Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (PDREM)  2017 – 2018 Akademik Eğitim Öğretim Yılı’nda kayıt yaptıran 10.398 öğrenci için tüm Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında uygulanmak üzere Oryantasyon Programını hazırladı ve uygulanmasına rehberlik etti. Bu kapsamda ilk olarak 14 -18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde PDREM tarafından ‘Yeni Kayıt İrtibat Masası’ kuruldu. Bu masada gönüllü öğrencilerimiz beş gün boyunca yeni kayıt için gelen öğrencilerin sorularını cevapladılar. Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek üzere üniversitenin tahsis ettiği servislerle kampüse yönlendirilen yeni öğrencilerimiz, ilgili birimlerde ve PAÜ Rektörlük giriş katında oluşturulan alanda kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, Ay Kafe önünde kurulan bilgilendirme masalarından üniversite hakkında merak ettikleri detay bilgileri edinerek, tekrar servislerle dönüş için terminale ulaştırıldılar. PDREM Müdürü Doç. Dr. Hülya Şahin Baltacı, öğrencilerin terminalden karşılanmalarının ve akıllarına takılan sorulara ilk elden cevap bulabilmelerinin üniversiteye uyum sağlama sürecinde ilk adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İkinci adımda ise PDREM, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulundan gelen öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, uzmanlar ve öğretim görevlileri ile “Formatör Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. Bu toplantıda, tüm fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında kullanılacak çerçeve oryantasyon programının içeriği, üniversitemizi ve kampüsü tanıtan ve bu yıl ilk kez basılan Oryantasyon Kitapçığı ve Denizli Tanıtım Broşürü hakkında bilgi verildi. Formatörler daha sonrasında kendi birimlerinde oryantasyonda görev alacak öğretim elemanları ile toplantılar gerçekleştirdi. PDREM tarafından hazırlanan dokümanlar tüm birimlere ulaştırıldıktan sonra,  bölümler ve anabilim dalları kendi oryantasyon toplantılarını düzenleyerek öğrencilerimizin Üniversiteye ve Denizli’ye uyumlarını kolaylaştırmaya yönelik bilgiler verdi ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Üniversitemize katılan yeni öğrencilerimiz Oryantasyon Programı’na yoğun ilgi gösterdiler ve yapılan memnuniyet anketinde programdan fayda sağladıklarını sıkça dile getirdiler.

Duyurular Tümünü Gör