ÇALIŞMA İLİŞKİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIĞI

4 DERS (40 SAAT) ZORUNLU +  KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMINDAN EN AZ 5 DERS (40 SAAT) SEÇMELİ

TEMEL İNSAN KAYNAKLARI PROGRAMI (ZORUNLU DERSLER)

TEMELDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ: İKY’YE GİRİŞ

PERSONEL SEÇME VE YERLEŞTİRME

PERFORMANS YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRME

İŞ HUKUKU UYGULAMALARI VE ÖZLÜK İŞLERİ

KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMI (SEÇMELİ DERSLER)

İŞ ANALİZİ VE İŞ DEĞERLEME

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

YETENEK YÖNETİMİ

DİKSİYON

SATIŞ PAZARLAMA

İKNA VE İKNA TEKNİKLERİ

TOPLU İŞ HUKUKU

E PAZARLAMA

ETKİLİ İLETİŞİM

LİDERLİK VE MOTİVASYON

EĞİTİM VE GELİŞTİRME SİSTEMLERİ

KARİYER YÖNETİMİ

GİRİŞİMCİLİK

TÜRKİYE'NİN SOSYOLOJİK YAPISI

İŞ ETİĞİ

KURUMSAL YÖNETİM

İNNOVASYON

Programa Kimler Katılabilir

Kariyerini Hizmet ve Endüstri işletmelerinin İnsan Kaynakları alanında sürdürmek ve geliştirmek isteyen en az lise mezunu kişiler bu programa katılabilir. Program lise mezunları, PAÜ Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlar olmak üzere üç gruptaki katılımcıların İnsan Kaynakları Yönetimi ile ilgili bilgi ve deneyimlerini artırmak için tasarlanmıştır.

Sertifika

Programı başarı ile tamamlayan katılımcılar “Uzmanlık Sertifikası “ almaya hak kazanacaktır. Katılımcının derslerdeki performansına bağlı olarak katılımcı başarı değerlendirmesi gerçekleştirilecektir. Sertifika almaya hak kazanmak için Pamukkale Üniversitesi’nde uygulanan not sistemine göre 100 üzerinden minimum 60 ortalamaya sahip olmak gerekir. Notları ortalama başarı notunun altında kalan katılımcılara sertifika yerine Katılım Belgesi verilir. Uzmanlık sertifikası alamayan katılımcılar belirli dersleri, ders başına ücret ödeyerek bir sonraki dönemde ve bir defaya mahsus olmak üzere tekrarlayıp puanlarını ortalama başarı notunun üstüne yükselterek Uzmanlık Sertifikası almaya hak kazanabilirler.

Kurs Süresi: 80 Saat ( Toplam 8 Hafta Hafta 10 Saat)

Kurs Zamanları: Cumartesi  14:00 -18:00/ Pazar 10:00-14:00

Kurs Koordinatörü: Doç. Dr. Kamil ORHAN

Başlangıç Tarihi :  8 NİSAN 2017

Eğitim Yeri : Paüsem

Eğitim Süresi : 80 saat

Eğitim Fiyatı :  1.100,00 TL , İndirimli ücret 900,00 TL ( İndirim Kamu Personeli, Emeklileri, PAÜ Öğrenci ve Personelini Kapsamaktadır.)

AKTİF ÖĞRENME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ UYGULAMALARI SERTİFİKA PROGRAMI / DENİZLİ

Eğitim Veren: Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM)

Katılımcı Sayısı: En az 10 Kişi

Eğitim Süresi: 10 Saat

Dersleri Verecek Öğretim Elemanı

Yrd. Doç. Dr. Emel SARITAŞ

Eğitim Günü: Katılımcıların programına göre planlanacaktır.

Eğitimin Amacı: Okullarda uygulanan öğretim programları yapılandırmacı öğrenme yaklaşımı dikkate alınarak hazırlanmaya çalışılmıştır. Yapılandırmacı öğrenme yaklaşımında da öğrencinin kendi bilgisini kendisinin inşa etmesi, sorumluluk alması yani derse etkin katılımının sağlanması gerekmektedir. Sınıf içinde öğrencilerin etkin katılımını sağlamak aktif öğretim yöntem ve teknikleriyle gerçekleştirilebilir. Bazı durumlarda aktif öğrenme denilince yanlış anlamalara yol açıp konular öğrencilere dağıtılıp onlara anlattırılarak aktif öğrenmenin uygulandığı düşünülmektedir. Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme imkanları sağlar. Ders içeriği, öğrenciden öğrendiğini uygulamayı gerektiren; problem çözme çalışmaları, informal küçük gruplar, simülasyonlar, örnek olaylar, rol yapma vb. etkinliklerle öğrenilir. Aktif öğrenme yöntem ve tekniklerinin neler olduğu ve nasıl uygulandığına yönelik öğretmenlerin uygulamaya dönük çalışmalara ihtiyaçlarının olduğu tespit edilmiştir. Bu ihtiyacı karşılamak adına aktif öğrenme yöntem ve tekniklerinin tanıtımı ve uygulamalarına yönelik bir program hazırlanmıştır.

Eğitim Programının Yürütülme Esasları

·      İlgili eğitime katılımcı kayıtları yapılır. Eğitim hakkında bilgi verilir.

·      Her dersin bir sorumlusu vardır.

·      Eğitimlere devam zorunluluğu vardır.

·      Programın sonunda ölçme değerlendirme yapılacaktır.

Eğitimin İçeriği

ü Aktif Öğrenme

ü İşbirlikli Öğrenme

ü İstasyon