Nöropatik Ağrının Somatosensoriyel Rehabilitasyonu” Sertifika Programı

PROGRAMIN AMACI:

• Somantonsensoriyel değişikliklerin tanımlanması ve tedavisi için kullanılan teknikleri öğretmek,
  • Kutanöz duyunun rehabilitasyonuile ağrılı komplikasyonları önlemeyi anlatmak,
  • Rehabilitasyon, tıp ve sinirbilim arasında köprü kurma becerisini kazandırmak.
  • Kutanöz somatonsoriyel bozukluğu rehabilite etmek için somatonsensoriyel sistem nöraplastistesinin temelini kavramak,

PROGRAMIN İÇERİĞİ:

Nöropatik ağrının somatonsensoriyel rehabilitasyonuna ilişkin bu kurs, fizyoterapistler ve ergoterapistler için nöropatik ağrı hastalarını tedavi etme yöntemi hakkında dört günlük kapsamlı teorik ve uygulamalı bir eğitimdir. Ağrının somatonsensoriyel Rehabilitasyonu kutanöz duyu bozukluklarının ve ağrılarının( CRPS, mekanik allodini, nevralji, karpal tünel sendromu sonrası vb.) değerlendirilmesi ve rehabilitasyonu içerir. Eğitim, duyu fizyolojisi , ağrı mekanizmaları ve nöropatik ağrının değerlendirilmesi ve rehabilitasyonu üzerinde eğitimli ve tecrübeli üç öğretim üyesi tarafından verilecektir.

PROGRAMIN SÜRESİ:

Kurların ilk gününde 8 saat, ikinci gününde 4 saat olmak üzere haftada 2 gün, toplam  24 saat.

BAŞVURU KOŞULLARI VE KABULÜ:

• Üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Ergoterapi Bölümlerinden Lisans düzeyinde mezun olmak,
  • Üniversitelerin Fizyoterapi ve ve Rehabilitasyon ile Ergoterapi Bölümlerinden Bölümlerinin Lisans eğitiminde 3. Sınıf ya da 4.Sınıf öğrencisi olmak.

EĞİTMENLER

Prof. Dr. Ali KİTİŞ

Dr.Öğr.Üyesi Emre BAŞKAN

Arş.Gör. Umut ERASLAN

Eğitim Süresi : 24 Saat

Eğitim Günleri / Program:

EĞİTİM GÜN VE SAATLERİ:

1.KUR:  28/03/2020-29/03/2020 (2 gün)

Hafta sonu 1. Gün 09.00-17.00 saatleri arasında

Hafta sonu 2. Gün 09.00-13.00 saatleri arasında

2.KUR: 25/04/2020-26/04/2020 (2 gün)

Hafta sonu 1. Gün 09.00-17:00 saatleri arasında

Haftasonu 2. Gün 09.00-13.00 saatleri arasında

Kontenjan : 15 Kişi

PROGRAMIN SÜRESİNCE VE SONUNDA YAPILACAK SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME:

Programın her iki kurun 2.gününde katılımcılara çoktan seçmeli bir yazılı sınav uyanacaktır. Ayrıca programın 2. Kuru için katılımcılardan “ hasta uygulaması raporu” yazmaları istenecektir.

Sertifika için

• Programa devam etmeleri,
  • Her iki kurun sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olmak,
  • Kendilerine verilen hasta uygulamasını rapor olarak sunulması gerekmektedir.

Kurs Ücreti (KDV Dahil ) Her Bir Kur İçin

Ücret              : 2.000.00 TL